1. Inici ·
Camí Sanabrés

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 5

Etapa de Pobla De Sanabria a Lubián

km 28,5
Temps 07H 30’
Dificultat alta
Albergs 3
Disponible sense connexió

S'avança per Cobreros i la vera del riu Castro fins a Terroso

Informació sobre l’etapa 5: Etapa de Pobla De Sanabria a Lubián

Perfil: Etapa de Pobla De Sanabria a Lubián

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 5: Etapa de Pobla De Sanabria a Lubián

 • 15 Església de Sant Mamés
 • 14 Albergue de Lubián
 • 13 Església parroquial
 • 12 Desviament a Hedroso i Lubián
 • 11 Padorni'l
 • 10 Alt de Padornel
 • 9 Alternativa: Pujada per camí o carretera
 • 8 Església parroquial de Sant Llorenç
 • 7 Ermita de la Verge de Guadalupe
 • 6 Albergue de Requejo
 • 5 Església de Santiago
 • 4 Refugi de pescadors
 • 3 Ermita de Sant Caietà
 • 2 Església de La nostra Senyora de l'Azogue
 • 1 Castell

L’itinerari

 

 • Km 0. Pobla de Sanabria (Tots els serveis)

Ja sigui des del centre històric de Pobla de Sanabria o des de la part baixa del poble, situada a l'altre costat del riu Tera, agafem la carretera que enllaça amb la N-525 i que passa sobre el riu Castro. Des d'aquí, deixant el pont de pedra a la dreta, continuem per aquesta via asfaltada d'escàs voral durant un quilòmetre, ja que abans d'arribar a les indicacions cap a Orense o Zamora cal prendre un camí que neix a l'esquerra (Km 1,7). Aquí mateix ens rep un cartell de fusta que resa "Camí de Santiago. Benvinguts a l'Ajuntament de Cobreros". El camí descendeix fins al llit del riu Castro, avançant al costat d'ell. S'alternen trams de pis còmode amb uns altres més molestos de còdols. Les tablillas senyalitzadores exerceixen de guia en aquest senzill tram que condueix al costat d'una empresa d'àrids i formigons anomenada Els Peperrines (Km 4).Després de la fàbrica sortim a la N-525 i caminem per ella deixant enrere els punts quilomètrics 88 i 89. Entre aquest i el punt quilomètric 90, a l'altura de l'encreuament a Santa Colomba, sortim de la carretera per l'esquerra per a creuar un rierol. Passem així per una zona d'extracció d'àrids i, en breu, al costat d'un refugi de pescadors, bon lloc per a resguardar-se del mal temps i per a catar un bon esmorzar (Km 6,4). Avancem uns 600 metres al costat del riu i girem noranta graus a la dreta per una senda traçada camp a través. Desgraciadament, l'escassa i mala senyalització en aquest punt pot fer que desistim i busquem la companyia segura de la carretera nacional, situada només a uns centenars de metres a la nostra dreta.Potser és la nostra millor opció, ja que només caminem 500 metres i acabat de passar el punt quilomètric 91 vam abandonar l'asfalt per la dreta seguint la direcció marcada per una altra tablilla. Aquesta ens interna per una senda que discorre a l'esquerra de l'autovia i arriba fins al lloc del Quirigual, on es troba l'església de Santiago i un creuer que es va aixecar a l'agost de 2012, substituint a un més antic de la dècada dels 50 (Km 9). Deixem aquesta construcció enrere i girem a l'esquerra per a travessar la carretera, agafar una drecera pel camp de futbol i entrar en Terrós.

 • Km 9,7. Terrós

Un dels seus veïns, Andrés Silvan, porta un registre de pelegrins i té diversos segells per a la credencial. Creuem aquest poble pel carrer Cabecero i, a la sortida, creuem sobre l'A-52 per a reprendre la jornada per una sendera en lleuger ascens. Ateses les fletxes, que ens porten a prendre un parell de dreceres, arribem fins a un alt on un cartell ens desitja un "Bon Camí". En descendir el bosc pot ser que no hi hagi indicacions, així que hem de prendre com a referència el llit de l'esquerra. Després de superar-lo passem de nou sobre l'autovia i entrem en Requejo. Després de creuar la N-525 passem al costat de l'ermita de la Verge de Guadalupe per a internar-nos al poble.

 • Km 11,9. Requejo (Albergs. Bars. Botiga)

A la sortida de Requejo prenem de front una pista asfaltada que condueix fins al cementiri. Avui dia ja NO es pot ascendir el Padornelo per camí degut a les obres. La carretera s'ha convertit en l'única alternativa. Una pena, ja que en 2012 el taller d'ocupació La Balda de Pobla de Sanabria va netejar i va adequar el tram final d'aquesta sendera (un total de 2,4 quilòmetres). Amb resignació girem a la dreta per a sortir de nou a la N-525 (Km 13).L'ascens per la Nacional és més monòton, encara que més suau. L'ascensió per porta prop de 7 quilòmetres i abasta des del punt quilomètric 95 al 101, després del qual es travessa un túnel de 435 metres de longitud i es corona el port del Padornelo (Km 19,8). Passat el túnel, en descens i ja en terres de l'Alta Sanabria, sortim de la carretera per a agafar un carretil de ciment que arriba a Padornelo, passant també prop de l'església de Santa María de l'Asunción.

 • Km 21. Padornelo (Hostal. Bar-Botiga)

Després de recuperar l'alè sortim de nou a la nacional, deixant enrere una gasolinera i un hostal. Després de quilòmetre i mig arribem al desviament que assenyala a Hedroso i Lubián per la ZA-106 (Km 23). Aquí comença el traçat provisional que es mantindrà durant diversos anys! En lloc de prendre el desviament, seguim per la via de servei durant mig quilòmetre i una altra fletxa groga en una tablilla indica un camí en descens que surt a l'esquerra. Després de baixar una dotzena de metres, passem un túnel i pocs metres després hi ha un altre. Res més passar-ho prenem un camí a l'esquerra. Tots aquests girs estan senyalitzats amb tablillas de fusta. No obstant això, es tracta d'una zona en la qual els animals en llibertat apareixen per qualsevol part del Camí i podrien tirar o moure alguna dels senyals.Després d'aquest segon túnel comença un bonic camí entre ginesta i roures vells que ha estat esbrossat en la seva part més abrupta per operaris de l'Ajuntament de Lubián. Es va descendint fins a un petit rierol, on també s'han encarregat de posar uns blocs de pedres llises per a salvar el llit. Anem veient al fons la població de Lubián, a la qual acabem accedint pel camí on es troba l'alberg de pelegrins.

 • Km 28,5. Lubián (Alberg. Bar. Botiga. Farmàcia)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots