1. Inici

Camins i etapes a Santiago de Compostel·la

La nova guia del Camí de Sant Jaume d’Eroski Consumer et proporciona algunes pistes perquè triïs el camí que millor s’adapti als teus objectius

Enhorabona, ja has pres la decisió més important: fer el Camí de Sant Jaume! A partir d’ara tindràs nombroses qüestions per resoldre: quina ruta triar, on dormir, què visitar… Per això, volem ajudar-te. La nova Guia del Camí de Sant Jaume d’EROSKI CONSUMER compta amb més informació i nous detalls actualitzats perquè triïs el camí que millor s’adapti a tu. Preguntes i dubtes, com per exemple quin camí recórrer d’acord amb les teves necessitats físiques, quina és la millor ruta segons de quant de temps disposes o quin recorregut és el més interessant per a les teves inquietuds com a visitant àvid d’arquitectura i història, estan més que resoltes.

Ultreia i bon camí!

El Camí de Sant Jaume

Nombre de camins i d’etapes

El Camí de Sant Jaume ha estat, i continua sent, la ruta més antiga de pelegrinatge, la més concorreguda i també més celebrada del vell continent. Es compon de 12 camins reconeguts oficialment, tot i que n’hi ha més. Al seu torn, aquests 12 camins comprenen un total de 172 etapes i totes esperen que els pelegrins les recorrin fins arribar a Santiago de Compostel·la. En total, més de 1500 km plens de fletxes grogues, paisatges i llegendes.

Ara bé, no tots els camins són iguals. Cada un comporta una dificultat diferent i es caracteritza per una orografia i un tipus de terreny diferent. En alguns casos es camina per camins o pistes, n’hi ha que van per carretera i molts altres combinen ascensos pronunciats, les famoses “rutes trenca cames”, i baixades que requereixen una preparació prèvia per evitar tendinitis i problemes musculars que poden dificultar continuar el Camí.