1. Inici ·
Camí Sanabrés

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 6

Etapa de Lubián a A Gudiña

km 25,0
Temps 06H 00’
Dificultat mitjana
Albergs 1
Disponible sense connexió

No deixis de visitar A Vilavella i o Pereiro al Concello de A Mesquita

Informació sobre l’etapa 6: Etapa de Lubián a A Gudiña

Perfil: Etapa de Lubián a A Gudiña

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 6: Etapa de Lubián a A Gudiña

 • 10 Església de Sant Pere
 • 9 Església de Sant Martí
 • 8 Albergue de peregrinos de A Gudiña
 • 7 O Canyís
 • 6 Ermita de la Verge de Loreto
 • 5 A Vilavella
 • 4 Desviament per camí
 • 3 Alt de Canda
 • 2 Santuari de la Tuiza
 • 1 Església de Sant Mamés

L’itinerari

 • Km 0. Lubián(Alberg. Bar. Botiga. Farmàcia)

La sortida de Lubián no presenta cap dificultat. L'itinerari està perfectament senyalitzat, tant per les fletxes tradicionals com per les originals pedres esculpides per Nicanor Carballo. Deixem Lubián i descendim per a prendre, més endavant, el desviament cap a el Santuari de la Tuiza, al qual arribem després de creuar un pont sobre el riu Tuela i sortejar per sota l'A-52 (Km 2,4).Deixem el Santuari a l'esquerra i, si el temps acompanya (amb neu cal ascendir el port de Canda per la carretera), baixarem una pista asfaltada per a agafar el camí que porta a creuar el rierol de la Tuiza, el creuem per un pont de fusta. A Canda és la ascensió més exigent que hem de superar. El recorregut és preciós, veient al viarany submergir-se entre les masses de falgueres i l'arbreda per a franquejar trams d'exigents repits. S'aconsegueix el cim per sobre del túnel de la N-525 i es continua fins al propi llogaret de Canda, que no ofereix cap servei.Si optem pujar per la nacional, ascens més curt, però totalment anodí, salvem l'autovia pel pas elevat i pugem fins a la carretera que ve de Lubián. En uns centenars de metres cal baixar a la N-525 i començar l'ascensió en direcció a A Gudiña. Igual que en Padornelo, es corona A Canda després de passar el túnel que dona la benvinguda a la província de Orense (Km 7). Per a unir-se al traçat original cal prosseguir per la N-525 i prendre el desviament al llogaret de Canda. Dos-cents metres després de passar sota l'autovia veuran, els que hagin pujat per la N-525, la primera fita gallega. Resten 244,071 quilòmetres fins a Santiago (Km 9,7).Aconseguim una font que porta el segell de Nicanor Carballo i passem sota les vies per a continuar el descens. Sempre de front, creuem més endavant el rierol dones Hortas i entrem més endavant en A Vilavella, població de el Concello de Mesquita.

 • Km 12. A Vilavella(Hotel. Bar. Botiga)

Descendim per un carretil en fort pendent i creuem un pont sobre el regueiro Vega do Pontó. Continuem per un camí, abrigallats per un mur de pedra i passant al costat d'uns estables. Després d'una cancel·la el camí s'estreny i avança paral·lel al curs de el riu Abredo. Després apareix una altra cancel·la i un tram replet de passarel·les de pedra que evitarà que posem a prova el Gore-Tex. Més endavant, per un tram envoltat d'escombres, arribarem fins a la ermita de La nostra Senyora de Loreto, avantsala de O Pereiro, Concello de Mesquita.

 • Km 15,8. O Pereiro(bar a un quilòmetre en pujada)

Travessem el llogaret pel carrer principal i sortim per àmplia pista. S'abandona per la dreta per a agafar una bonica senda que molt aviat ens porta a creuar un altre rierol de el riu Abredo. Continuem per un camí ascendent per un vessant replet d'escombres i després d'arribar a un alt baixem fins a una reguera d'aigua que salvem per una passarel·la. Girem a mà esquerra i 600 metres més endavant arribem a una carretera que salva les vies del tren. Dos-cents metres més endavant deixem l'asfalt i prenem una pista que ens porta fins a O Canizo, parròquia del Concello de Gudiña.

 • Km 21,2. O Canizo

Sortim a la N-525 i continuem per ella fins a el alt d'O Canizo. Passem sobre l'A-52 i 100 metres després agafem un camí a la dreta que ens deixa a l'altura de l'edifici de Creu Roja. Entrem posteriorment en A Gudiña. A l'entrada cal agafar el desviament a Viana do Bitlla/A Rua per l'OU-533. Després de passar sota les vies girem a la dreta i arribem al costat de el alberg.

 • Km 25. A Gudiña(Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots