1. Inici ·
Camí Primitiu

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 6

Etapa de la Mesa a Grandas de Salime

km 16,8
Temps 04H 30’
Dificultat mitjana
Albergs 3
Disponible sense connexió

Trajecte curt marcat per 8 quilòmetres de baixada. Millor amb bastons!

Informació sobre l’etapa 6: Etapa de la Mesa a Grandas de Salime

Perfil: Etapa de la Mesa a Grandas de Salime

Amplia el mapa

L’itinerari

  • Km 0. La Mesa (Alberg. Botiga en temporada)

Reprenem des del mateix alberg la pista local que ens va portar fins a la Mesa. Afrontem un desnivell de 150 metres, envoltant la penya dels Coriscos, clavetejada per una nodrida fila de molins de vent. Després de l'alt descendim al lloc de Buspol.

  • Km 2,3. Buspol

Al costat de la granja es troba la capella de Santa Marina, austera i al seu torn bella construcció en pedra i lajas de pissarra. Amb tota probabilitat va formar part de l'hospital de pelegrins citat en aquest lloc. La campana, del segle XIV, ja no es troba emplenant l'espadanya. No obstant això, a través de la porta podem albirar les tres acolorides talles que componen el retaule. Traspassant la cancel·la posterior comencem el llarg descens a la conca del riu Navia. Conforme anem perdent metres, Grandas de Salime anirà diluint-se de la nostra panoràmica.Per davant 760 metres de desnivell negatiu fins a la mateixa presa de Salime. Perdem altura pel vessant, coberta de piornos i bosc baix i d'una pineda de repoblació. Prop de 45 minuts després, des de Buspol, segueix un tram de fals pla amb alguns tobogans per pista forestal. A mà esquerra queda el desviament que es prenia fa ja anys per a creuar l'embassament amb llanxa des dels voltants del negat poble de Salime (Km 5,9). Un quilòmetre més endavant, sobre una corba i en el vessant de solana, hi ha un cortín, un mur circular de pedra que serveix per a protegir els ruscos dels ossos (Km 6,9). Un tros després passem al costat d'una creu i 400 metres més endavant, Ull!, prenem el desviament a mà esquerra que ens submergeix en un esplèndid castañar (8,1).Després de diverses voltes i revoltes desemboquem en l'AS-14, que seguim en direcció a la presa. Abans d'arribar a ella podem entrar en la Boca de la Balena, un mirador penjant dissenyat per Vaquer Turcios que ofereix unes vistes espectaculars de la presa de 128 metres d'altura. Tot seguit creuem per fi aquest embassament inaugurat en 1953.

  • Km 10. Embassament de Salime (Hotel-Bar-Restaurant 1 km després)

L'AS-14 guiarà els nostres passos durant els pròxims 4,5 quilòmetres. Un quilòmetre més endavant passarem al costat de l'Hotel Les Grandas, situat en el lloc de Vistalegre (Km 11,1). Deixarem passar els quilòmetres d'asfalt abstrets per l'entorn i, uns 200 metres passat el desviament a Pénjamo, vam abandonar l'AS-14 per l'esquerra (Km 14,5). L'arreón que propina un corriol molt empinat dona pas a una bucòlica senda boscosa que porta fins a Grandas de Salime. Prenent el primer desviament a la dreta entrem per l'avinguda del Ferreiro, al costat del Museu Etnogràfic, i aconseguim l'Ajuntament, on es trobava l'antic alberg. Per a dirigir-se a l'actual cal prendre a la dreta l'Avinguda de la Costa (AS-12).

  • Km 16,8. Grandas de Salime (Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots