1. Inici ·
Camí Francès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 10

Etapa de Sto. Domingo de la Calçada a Belorado

km 22,7
Temps 05H 00’
Dificultat baixa
Albergs 16
Disponible sense connexió

Una ruta francesa que transitarà diverses setmanes per l'altiplà castellà

Informació sobre l’etapa 10: Etapa de Sto. Domingo de la Calçada a Belorado

Perfil: Etapa de Sto. Domingo de la Calçada a Belorado

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 10: Etapa de Sto. Domingo de la Calçada a Belorado

 • 6 Albergue de peregrinos Caminante
 • 5 Albergue Cuatro Cantones
 • 4 Refugio Parroquial de Belorado
 • 3 Albergue A Santiago
 • 2 Casa de la Cofradía del Santo
 • 1 Albergue de la Abadía Cisterciense Nuestra Sra. de la Anunciación

L’itinerari

 • Km 0. Santo Domingo de la Calçada (Tots els Serveis)

Un bon suc, un cafè i la variada rebosteria de Santo Domingo de la Calçada, amb els seus famosos ahorcaditos, permeten afrontar amb garanties els últims quilòmetres del Camí a La Rioja i els primers de Castella. Els carrers Major i riu Palomarejos porten al costat de l'ermita de principis del segle XX que dóna accés al pont sobre el riu Oja, de gairebé 150 metres de longitud i sustentat per 16 arcs. Del primitiu gual que va construir Santo Domingo avui només queda l'enclavament, ja que la seva estructura actual és de mitjan XVIII i del XX. Després de creuar-ho ens desviem per pista per a creuar la LR-201. Sis-cents metres després fem el propi amb un ramal de la N-120(Km 1,7).Continuem paral·lels a la carretera Nacional durant diversos quilòmetres fins a girar a mà esquerra i dirigir-nos a Grañón, últim poble de La Rioja. Si anem a l'alberg situat al costat de l'ermita de Carrasquedo haurem de prendre un desviament abans d'arribar a Grañón!. Botigues ibars es troben arremolinades entorn del carrer Major. Aquí, en el número 16, Ernesto Díaz acull pelegrins a la seva casa (veure apartat observacions). L'alberg parroquial és a l'església de Sant Joan Baptista

 • Km 6,8. Grañón (Alberg. Bars. Botiga. Farmàcia. Consultori. Caixer. Alberg també al costat de l'ermita de Carrasquedo.)

A la sortida de Grañón ens retrobem de nou amb les pistes de concentració parcel·lària que solquen el cereal, alleujades en la seva planificada monotonia per les fileres de pollancres que creixen a la vora de rius i rierols. Dos quilòmetres més endavant, un panell informatiu espigolat dóna la benvinguda a Castella i Lleó, Comunitat que ens acompanyarà durant les pròximes dues setmanes(Km 8,8). Ja som a la província de Burgos i, abans de posar peu a Galícia, encara travessarem Palència i Lleó. Des del panell ja s'albira Redecilla del Camí, primer poble castellà al qual arribem després de superar una llarga recta i creuar la N-120.

 • Km 10,7. Redecilla del Camí (Alberg. Bar. Botiga)

A l'entrada de la localitat hi ha un rotllo jurisdiccional i una oficina de turisme on ofereixen àmplia informació del Camí de Santiago al seu pas per Castella i Lleó. Al carrer Major, l'església parroquial de la Verge del Carrer acull una interessant pila baptismal del segle XII. A la sortida de Redecilla creuem de nou la N-120 i després sobre el riu Reláchigo, camí de la següent localitat:

 • Km 12,4. Castildelgado (Alberg. Hostal. Bar. Botiga)

L'abordem pel carrer El Crist i el carrer Major fins a la plaça Major, on estan l'església de Sant Pere i l'ermita barroca de Santa María del Camp). Deixem Castildelgado pel carrer Camí de la Costa i per pista paral·lela a la Nacional i asfalt arribem fins a Vitòria de Rioja, on cap a l'any 1020va néixer Santo Domingo de la Calçada.

 • Km 14,3. Viloria de Rioja (Albergs)

Posem terra pel mig fins a enllaçar amb la incombustible pista pegada a la carretera Nacional (Km 15,5). Per ella seguim fins a Villamayor del Riu. A l'entrada hi ha un petit parc i una zona de descans on reposar calories per al tram final de l'etapa.

 • Km 17,8. Villamayor del Riu (Alberg. Bar)

Sortim pel carrer Real i prenem de nou la pista per a avançar d'una tirada fins al centre de Belorado .

 • Km 22,7. Belorado (Tots els Serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots