1. Inici ·
Camí Francès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 9

Etapa de Nájera a Sto. Domingo de la Calçada

km 21,0
Temps 04H 45’
Dificultat baixa
Albergs 6
Disponible sense connexió

Un trajecte còmode, senzill i bonic; pobles amb serveis bàsics

Informació sobre l’etapa 9: Etapa de Nájera a Sto. Domingo de la Calçada

Perfil: Etapa de Nájera a Sto. Domingo de la Calçada

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 9: Etapa de Nájera a Sto. Domingo de la Calçada

  • 3 Casa de la Cofradía del Santo
  • 2 Albergue de Peregrinos Sancho III - La Judería
  • 1 Albergue de Peregrinos de Nájera

L’itinerari

  • Km 0. Nájera (Tots els Serveis)

La situació de l'alberg municipal, en l'extrem occidental de la ciutat, i la caminada urbana del dia anterior permeten sortir de Nájera amb rapidesa. El carrer del Mercat desemboca al costat del monestir de Santa María la Real, insígnia artística de l'antiga capital del Regne de Navarra. Fundat l'any 1052, va ser reconstruït en el segle XV en estil gòtic. Del conjunt sobresurt el plateresc claustre dels Cavallers. Pel lateral del monument prenem el carrer Costanilla i abandonem Nájera per una pista argilenca. En breu deixem a un costat una nau agrícola i creuem sobre el rierol de Pozuelos o Valdecañas (Km 1,8).Sobre brea i, de nou, terra, arribem definitivament a una pista asfaltada (Km 3,8) que condueix directament fins a Azofra , vila agrícola assentada en la fèrtil horta del riu Borni. La millor prova del seu passat jacobeo és la fundació, ja l'any 1168, d'un hospital i un cementiri per a pelegrins.

  • Km 5,7. Azofra (Alberg. Botiga. Bars. Farmàcia)

El Camí travessa Azofra pel seu carrer Major, on es troben els serveis. Convé saber que fins a Cirueña, la pròxima localitat ambalgun servei, resten 9,3 quilòmetres. Ens acomiadem del poble al costat de la Real Casona de les Mestresses, antiga residència de família il·lustre que ha estat rehabilitada per al turisme. A la sortida prenem un curt tram de la LR-206 i, en arribar al costat de la font dels Romanins, ens desviem a mà esquerra per a reprendre la jornada per pistes. Passat més d'un quilòmetre ens vam topar amb una picota de mitjan XVI, símbol de justícia (Km 7,2).En els pròxims quilòmetres el traçat de l'etapa s'acosta durant algun tram al de la N-120 i travessa la carretera d'Alesanco (Km 8,9). Quant al paisatge, els camps de cereal van esgarrapant progressivament el terreny a la vinya, senyal que Castella està a prop, encara que fins demà no donarem l'adéu definitiu a La Rioja. Després d'un repecho estesa d'un quilòmetre arribem al costat d'un berenador (Km 13), bon lloc per a donar compte de l'esmorzar. A escassos deu minuts ens trobem amb un club de golf i un complex residencial que han construït als afores de Cirueña , població a la qual arribem posteriorment.

  • Km 15. Cirueña (Albergs. Bar)

El Camí passa Cirueña de reüll pel carrer Barri Bajero. A la sortida ens trobem amb un breu tram de carretera que porta fins a una altra pista agrària. Després d'una suau ondulació es descobreix Santo Domingo de la Calçada, on com un far guaita despunta la torre barroca de la catedral. El pròleg a Santo Domingo són diversos magatzems i naus (Km 19,5). Després seguim al costat de la carretera d'accés que condueix fins als carrers 12 de maig i Major, on està l'ambiciós alberg de pelegrins.

  • Km 21. Santo Domingo de la Calçada (Tots els Serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots