1. Inici ·
Camí del Nord

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 13

Etapa de Güemes a Santander

km 20,5
Temps 03H 15’
Dificultat baixa
Albergs 5
Disponible sense connexió

Bell peregrinatge fins a Santander ia la platja del Sardinero

Informació sobre l’etapa 13: Etapa de Güemes a Santander

Perfil: Etapa de Güemes a Santander

Amplia el mapa

L’itinerari

  • Km 0 . Güemes (Alberg)

De la cabanya d'Avi Peuto descendeix un camí fins la carretera local CA-444, que travessa el barri Gargollo i desemboca en la CA-443, que seguim cap a l'esquerra. Sempre pel voral voral, entre suaus pujols, arribarem sense pèrdua fins el barri Linderrio , on es troba la posada El Solar ( Km 3,3 ) .

  • Km 3,3 . Barri Linderrio (Posada)

Just després ens trobem amb la CA -141 , que seguim a mà esquerra per entrar en Galizano , població del municipi de Ribamontán a la Mar . Res més entrar, al costat d'una sucursal, ens desviem a la dreta per la CA-440 que porta a Langre i Loredo. Rere el consultori arribem al costat de la església de La nostra Senyora de la Asunción , on devem decidir quin itinerari seguir fins Santander.

  • Km 4,4 . Galizano (Hotel. Bars. Tendes. Caixer)

L'itinerari oficial torna des de l'església fins la CA-141 i transita per ella durant quaranta minuts per entrar en Loredo i visitar el Santuari de Santa María de Llaunes . Durant les festes en el seu honor, la talla gòtica de la Verge és transportada a peu i amb barca fins Santander. A continuació, el camí de Sant Jaume avança fins l'embarcador de Somo per prendre la Pedreñera fins la capital.Recomanem, tanmateix, la variant costanera , excel·lent opció amb bon temps. Altre de les trajectes remenats en l'alberg de Güemes, que combrega perfectament amb el somni d'un camí acostat a la mar, encara que per res va ser el dels pelegrins que ens van precedir. Aquesta variant parteix a la dreta de l'església, en direcció a la platja al costat de l'hotel la Vijanera . Continua tot de front cap a la línia de costa entrant en el barri San Miguel , on veurem els primers senyals. Fem una petita marrada, arribant a una casa anomenada Aguasonda , i rere creuar un rierol passem al costat d'una altra casa per envoltar el mur d'una propietat. El camí, patent per les rodades dels caminantes i de la maquinària agrícola, circula entre la sembra i el vertical penya-segat de la petita platja de Arnillas i l'extensa de Langre . Sobre aquesta última, a mig camí, hi ha un mirador amb diversos bancs ( Km 7,4 ) .A l'esquerra, el cap Galizano s'interna en la mar i el nostre camí segueix dibuixant religiosament la silueta del penya-segat, circulant a la vora del precipici. És important saber o, almenys, intuir, quan hem de deixar la sendera i avançar cap a Loredo . Devem fer-ho rere una antena blanc-i-vermella, on acaben les cases. Ens allunyem així del penya-segat i arribem fins un carrer urbanitzat ( Km 10,7 ) .Si seguim el carrer de front i després girem a la dreta, al final no ens quedarà més remei que continuar a l'esquerra, cap a la platja. Continuar per la sorra és l'opció més divertida. Un camí entre dunes ens acosta a la platja de Els Tranquils , i després ens remullem en l'arenal de Loredo , amb les vistes de la capital càntabra i la península de la Magdalena , amb el seu palau. Podem vorejar Somo per aquesta platja i anar cap a l'interior a la recerca de l'embarcador .

  • Km 14,7 . Somo (Tots els serveis)

La 'Pedreñera ', com així la criden, funciona tot l'any i el bitllet a Santander costa entorn dels 2,65 euros. A la meitat de la travessia recull passatgers en Pedreña ( Km 16,6 ) . Finalment, en desembarcar en el passeig santanderino de la Pereda , l'opció menys confusa per arribar a l'alberg és continuar a l'esquerra per aquest passeig i el carrer de Calvo Sotelo. Als 400 metres, just abans d'arribar a l'Ajuntament, agafem el carrer que puja a l'esquerra, és la Rúa Major. En el número 9, ben senyalitzat, està l'alberg de pelegrins .

  • Km 20,5 . Santander (Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots