Imprimir Si toques la icona de la impressora s’obrirà el controlador d’impressió del teu navegador, on podràs seleccionar si ho envies a la impressora o ho deses com a PDF

Etapes

Etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Els albergs

Informació sobre l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Proposem per avui una etapa curta que ens permetrà gaudir unes hores més de la ciutat i partir una mica més tarda. El paisatge de l’etapa, amb Roales del Pa molt a la vora, es resumeix de nou en un horitzó solcat per llargues rectes flanquejades pels camps de cereal de la Terra del Pa.

L’itinerari

Avís important!: l’alberg de Montamarta es troba TANCAT fins a la primavera del 2018.

 • Km 0. Zamora (Tots els serveis)

 • De nou serà la plaça Major l’inici de les nostres aventures. A la dreta de l’Ajuntament prenem el carrer Costanilla per baixar a continuació pel carrer de Fira. Arribem així a una rotonda i seguim de frenet pel carrer Pobla de Sanabria. Després pugem per la costa de la Morana i l’avinguda de Galícia fins a arribar a una altra rotonda. No seguim la N-630 sinó que girem a l’esquerra en direcció a la Hiniesta. Agafem aquesta carretera, la ZA-900, on veiem la creu del Rei Don Sancho i un deixant que marca els quilòmetres restants a Santiago: 377 (Km 2,5).

  No serà més que un quilòmetre, ja que entre els punts kilométricos 2 i 3 cal girar a la dreta per una pista (Km 3,6). Caminem ara al costat d’una escombrera, encara que per poc temps, ja que més endavant es buida la pista i podem veure els primers cultius cerealistas. Després d’una petita baixada cal girar a la dreta en l’encreuament de camins, a la trobada de la N-630. A uns metres de la Nacional torcem a l’esquerra per entrar en Roales del Pa. Ens reben un creuer i unes figures realitzades per un veí.

 • Km 7. Roales del Pa (Bar. Tenda. Farmàcia)

 • Travessem aquesta estirada població per abandonar-la per una altra avorrida pista que iniciem després de passar l’església de l’Asunción i l’Ajuntament. A cinc-cents metres hem de girar a la dreta en un encreuament i en breu a l’esquerra en el següent, situant-nos en paral·lel a la N-630. D’aquesta manera sobrepassem el quilòmetre vuit de l’etapa i continuem per la infinita recta d’una nova pista de concentració. Gairebé dues hores de plana i còdols solts després girem a la dreta en un encreuament ben indicat (Km 15,6), arribant més tard a un altre encreuament senyalitzat amb un cartell de l’Ajuntament de Montamarta. Segons diu són només 700 metres fins a l’alberg d’aquesta localitat però en realitat són alguns més.

 • Km 18,5. Montamarta (Alberg. Bar. Tenda. Farmàcia)

 • Les dificultats

  • Carretera a la Hiniesta:
   A la sortida de Zamora, en agafar l’encreuament de la Hiniesta ens reben al costat de la carretera una creu i un deixant que marca la distància restant a Santiago: 377 quilòmetres. Després d’elles caldrà anar per un camí paral·lel a l’asfalt durant només un quilòmetre i girar a la dreta per una sortida de camions amb un senyal de Stop. Està mal senyalitzat i més d’un pelegrí s’ha perdut.

  • Gran marrada per entrar en Montamarta:
   Abans d’entrar en la població, en arribar a un encreuament senyalitzat amb un cartell que indica la proximitat de l’alberg, si no volem donar una gran marrada el millor és girar a la dreta i sortir a la carretera nacional. Sis-cents metres més enllà de la gasolinera està l’alberg.

  Observacions

  • En el mateix Montamarta, a més de l’alberg de pelegrins, es troba la Casa Rural ‘El Molino 1914’. El preu per pelegrí són 25 euros i inclou tovalloles i rentadora. També permet la visita al centenari molí harinero. Disposa de pati-jardí amb tumbonas, taules i cadires i en temporada d’estiu es pot accedir a la piscina. Per als interessats, gestionen el desdejuni, el menú i el sopar amb els restaurants propers. Obre tot l’any. Telèfon: 655 014 076.Web: http://molinodecastilla.com/.

  Què veure, què fer

  • MONTAMARTA
   Se li coneix com el poble de les cigonyes per la quantitat d’aquesta aus que nien guiades per la ribes del proper embassament de l’Esla.

   Històricament ha estat un enclavament important, així ho confirma la rellevància del Monestir dels Jerónimos entorn de l’any 1500. No obstant això, les restes més antigues del poble es troben en el mur nord de l’Ermita de la Verge del Castillo, sent probablement romànics del segle XII com confirmen els canecillos que encara queden visibles. També ha de ser de la mateixa època la senzilla pila bautismal romànica que es conserva a l’Església Parroquial de San Miguel Arcangel.

   • Ermita de la Verge del Castillo. Romànica.

  Els monuments

  Perfil de l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta del Etapes

  Img perfil etapa 21 via de la plata