Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Etapes > Etapa de Zamora a Montamarta

Etapes

Etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Els albergs

Informació sobre l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Img perfil etapa 21 via de la plata

Proposem per avui una etapa curta que ens permetrà gaudir unes hores més de la ciutat i partir una mica més tarda. El paisatge de l'etapa, amb Roales del Pa molt a la vora, es resumeix de nou en un horitzó solcat per llargues rectes flanquejades pels camps de cereal de la Terra del Pa.

L’itinerari

Avís important!: l’alberg de Montamarta es troba TANCAT fins a la primavera del 2018.

 • Km 0. Zamora (Tots els serveis)

 • De nou serà la plaça Major l’inici de les nostres aventures. A la dreta de l’Ajuntament prenem el carrer Costanilla per baixar a continuació pel carrer de Fira. Arribem així a una rotonda i seguim de frenet pel carrer Pobla de Sanabria. Després pugem per la costa de la Morana i l’avinguda de Galícia fins a arribar a una altra rotonda. No seguim la N-630 sinó que girem a l’esquerra en direcció a la Hiniesta. Agafem aquesta carretera, la ZA-900, on veiem la creu del Rei Don Sancho i un deixant que marca els quilòmetres restants a Santiago: 377 (Km 2,5).

  No serà més que un quilòmetre, ja que entre els punts kilométricos 2 i 3 cal girar a la dreta per una pista (Km 3,6). Caminem ara al costat d’una escombrera, encara que per poc temps, ja que més endavant es buida la pista i podem veure els primers cultius cerealistas. Després d’una petita baixada cal girar a la dreta en l’encreuament de camins, a la trobada de la N-630. A uns metres de la Nacional torcem a l’esquerra per entrar en Roales del Pa. Ens reben un creuer i unes figures realitzades per un veí.

 • Km 7. Roales del Pa (Bar. Tenda. Farmàcia)

 • Travessem aquesta estirada població per abandonar-la per una altra avorrida pista que iniciem després de passar l’església de l’Asunción i l’Ajuntament. A cinc-cents metres hem de girar a la dreta en un encreuament i en breu a l’esquerra en el següent, situant-nos en paral·lel a la N-630. D’aquesta manera sobrepassem el quilòmetre vuit de l’etapa i continuem per la infinita recta d’una nova pista de concentració. Gairebé dues hores de plana i còdols solts després girem a la dreta en un encreuament ben indicat (Km 15,6), arribant més tard a un altre encreuament senyalitzat amb un cartell de l’Ajuntament de Montamarta. Segons diu són només 700 metres fins a l’alberg d’aquesta localitat però en realitat són alguns més.

 • Km 18,5. Montamarta (Alberg. Bar. Tenda. Farmàcia)

 • Les dificultats

  • Carretera a la Hiniesta:
   A la sortida de Zamora, en agafar l’encreuament de la Hiniesta ens reben al costat de la carretera una creu i un deixant que marca la distància restant a Santiago: 377 quilòmetres. Després d’elles caldrà anar per un camí paral·lel a l’asfalt durant només un quilòmetre i girar a la dreta per una sortida de camions amb un senyal de Stop. Està mal senyalitzat i més d’un pelegrí s’ha perdut.

  • Gran marrada per entrar en Montamarta:
   Abans d’entrar en la població, en arribar a un encreuament senyalitzat amb un cartell que indica la proximitat de l’alberg, si no volem donar una gran marrada el millor és girar a la dreta i sortir a la carretera nacional. Sis-cents metres més enllà de la gasolinera està l’alberg.

  Observacions

  • En el mateix Montamarta, a més de l’alberg de pelegrins, es troba la Casa Rural ‘El Molino 1914’. El preu per pelegrí són 25 euros i inclou tovalloles i rentadora. També permet la visita al centenari molí harinero. Disposa de pati-jardí amb tumbonas, taules i cadires i en temporada d’estiu es pot accedir a la piscina. Per als interessats, gestionen el desdejuni, el menú i el sopar amb els restaurants propers. Obre tot l’any. Telèfon: 655 014 076.Web: http://molinodecastilla.com/.

  Què veure, què fer

  • MONTAMARTA
   Se li coneix com el poble de les cigonyes per la quantitat d’aquesta aus que nien guiades per la ribes del proper embassament de l’Esla.

   Històricament ha estat un enclavament important, així ho confirma la rellevància del Monestir dels Jerónimos entorn de l’any 1500. No obstant això, les restes més antigues del poble es troben en el mur nord de l’Ermita de la Verge del Castillo, sent probablement romànics del segle XII com confirmen els canecillos que encara queden visibles. També ha de ser de la mateixa època la senzilla pila bautismal romànica que es conserva a l’Església Parroquial de San Miguel Arcangel.

   • Ermita de la Verge del Castillo. Romànica.

  En imatges

  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez

  Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

  Els pelegrins opinen sobre l'etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

  0 comentaris

  Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Etapas > Etapa de Zamora a Montamarta

  Etapas

  Etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

  Informació sobre l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

  Img perfil etapa 21 via de la plata

  Propomos para hoxe unha etapa curta que nos permitirá gozar unhas horas máis da cidade e partir algo máis tarde. A paisaxe da etapa, con Roales do Pan ao virar a esquina, resúmese de novo nun horizonte asucado por longas rectas flanqueadas polos campos de cereal da Terra do Pan.

  L’itinerari

  Aviso importante!: o albergue de Montamarta atópase PECHADO ata a primavera do 2018.

 • Km 0. Zamora (Todos os servizos)

 • De novo será a praza Maior o inicio das nosas andanzas. Á dereita do Concello tomamos a rúa Costanilla para baixar a continuación pola rúa de Feira. Chegamos así a unha rotonda e seguimos de frenet pola rúa Poboa de Sanabria. Despois subimos pola costa da Morana e a avenida de Galicia ata chegar a outra rotonda. Non seguimos a N-630 senón que viramos á esquerda en dirección a La Hiniesta. Collemos esta estrada, a ZA-900, onde vemos a cruz do Rei Don Sancho e un ronsel que marca os quilómetros restantes a Santiago: 377 (Km 2,5).

  Non será máis que un quilómetro, xa que entre os puntos quilométricos 2 e 3 hai que virar á dereita por unha pista (Km 3,6). Camiñamos agora xunto a un vertedoiro, aínda que por pouco tempo, xa que máis adiante despéxase a pista e podemos ver os primeiros cultivos cerealistas. Despois dunha pequena baixada hai que virar á dereita no cruzamento de camiños, ao encontro da N-630. A uns metros da Nacional torcemos á esquerda para entrar en Roales do Pan. Recíbennos un cruceiro e unhas figuras realizadas por un veciño.

 • Km 7. Roales do Pan (Bar. Tenda. Farmacia)

 • Atravesamos esta estirada poboación para abandonala por outra aburrida pista que iniciamos tras pasar a igrexa da Asunción e o Concello. A cincocentos metros debemos virar á dereita nun cruzamento e en breve á esquerda no seguinte, situándonos en paralelo á N-630. Desta maneira excedemos o quilómetro oito da etapa e continuamos pola infinita recta dunha nova pista de concentración. Case dúas horas de chaira e guijarros soltos despois viramos á dereita nun cruzamento ben indicado (Km 15,6), chegando máis tarde a outro cruzamento sinalizado cun cartel do Concello de Montamarta . Segundo di son só 700 metros ata o albergue desta localidade pero en realidade son algúns máis.

 • Km 18,5. Montamarta (Albergue. Bar. Tenda. Farmacia)

 • Les dificultats

  • Estrada a La Hiniesta:
   Á saída de Zamora, ao coller o cruzamento de La Hiniesta recíbennos xunto á estrada unha cruz e un ronsel que marca a distancia restante a Santiago: 377 quilómetros. Tras elas haberá que ir por un camiño paralelo ao asfalto durante só un quilómetro e virar á dereita por unha saída de camións cun sinal de Stop. Está mal sinalizado e máis dun peregrino perdeuse.

  • Gran rodeo para entrar en Montamarta:
   Antes de entrar na poboación, ao chegar a un cruzamento sinalizado cun cartel que indica a proximidade do albergue, se non queremos dar un gran rodeo o mellor é virar á dereita e saír á estrada nacional. Seiscentos metros máis aló da gasolineira está o albergue.

  Observacions

  • No mesmo Montamarta, ademais do albergue de peregrinos, atópase a Casa Rural ‘O Muíño 1914’. O prezo por peregrino son 25 euros e inclúe toallas e lavadora. Tamén permite a visita ao centenario muíño harinero. Dispón de patio-xardín con tumbonas, mesas e cadeiras e en tempada de verán pódese acceder á piscina. Para os interesados, xestionan o almorzo, o menú e a cea cos restaurantes próximos. Abre todo o ano. Teléfono: 655 014 076.Web: http://molinodecastilla.com/.

  Què veure, què fer

  • MONTAMARTA
   Coñéceselle como o pobo das cegoñas pola cantidade destas aves que aniñan guiadas polas beiras do próximo encoro do Esla.

   Historicamente foi un enclave importante, así o confirma a relevancia do Mosteiro dos Jerónimos en torno ao ano 1500. Con todo, os restos máis antigos do pobo atópanse no muro norte da Ermida da Virxe do Castelo, sendo probablemente románicos do século XII como confirman os canecillos que aínda quedan visibles. Tamén debe ser da mesma época a sinxela pila bautismal románica que se conserva na Igrexa Parroquial de San Miguel Arcangel.

   • Ermida da Virxe do Castelo. Románica.

  En imatges

  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez

  Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

  Els pelegrins opinen sobre l'etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

  0 comentaris

  Perfil de l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

  Perfil de l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta