Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Etapes > Etapa de Zamora a Montamarta

Etapes

Etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Els albergs

Informació sobre l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Img perfil etapa 21 via de la plata

Proposem per a avui una etapa curta que ens permetrà gaudir unes hores més de la ciutat i partir una mica més tard. El paisatge de l'etapa, amb Roales del Pa molt a la vora, es resumeix de nou en un horitzó solcat per llargues rectes flanquejades pels camps de cereal de la Terra del Pa.

L’itinerari

 

 • Km 0. Zamora(Tots els serveis)

De nou serà la plaça Major l’inici de les nostres aventures. A la dreta de l’Ajuntament prenem el carrer Costanilla per a baixar a continuació pel carrer de Fira. Arribem així a una rotonda, aquí la nova senyalització d’una marrada sense sentit per la qual cosa seguim pel traçat antic que indiquem a continuació, seguim de front pel carrer Pobla de Sanabria. Després pugem per la costa de la Morana i l’avinguda de Galícia fins a arribar a una altra rotonda. No seguim la N-630 sinó que girem a l’esquerra en direcció a la Hiniesta. Agafem aquesta carretera, la ZA-900, on veiem la creu del Rei Don Sancho i un deixant que marca els quilòmetres restants a Santiago: 377 (Km 2,5).No serà més que un quilòmetre, ja que entre els punts quilomètrics 2 i 3 cal girar a la dreta per una pista (Km 3,6). Caminem ara al costat d’un runam, encara que per poc temps, ja que més endavant es buida la pista i podem veure els primers cultius cerealistes. Després d’una petita baixada cal girar a la dreta en l’encreuament de camins, a la trobada de la N-630. A uns metres de la Nacional torcem a l’esquerra per a entrar en Roales del Pa. Ens reben un creuer i unes figures realitzades per un veí.

 • Km 7. Roales del Pa(Bar. Botiga. Farmàcia)

Travessem aquesta estirada població per a abandonar-la per una altra avorrida pista que iniciem després de passar la església de l’Asunción i l’Ajuntament. A cinc-cents metres hem de girar a la dreta en un encreuament i en breu a l’esquerra en el següent, situant-nos en paral·lel a la N-630. D’aquesta manera sobrepassem el quilòmetre vuit de l’etapa i continuem per la infinita recta per la qual arribarem a la línia de l’AVE Madrid-Galícia la qual salvem per un pas elevat i continuem el nostre camí en la mateixa direcció que portàvem. A uns 3 quilòmetres després de travessar la línia de l’AVE girem a la dreta en un encreuament ben indicat (Km 15,6), arribant més tard a un altre encreuament senyalitzat amb un cartell de l’Ajuntament de Montamarta. Segons diu són només 700 metres fins a l’alberg d’aquesta localitat, però en realitat són alguns més.

 • Km 18,5. Montamarta(Alberg. Bar. Botiga. Farmàcia)

Les dificultats

 • Carretera a la Hiniesta:A la sortida de Zamora, en agafar l’encreuament de la Hiniesta ens reben al costat de la carretera una creu i un deixant que marca la distància restant a Santiago: 377 quilòmetres. Després d’elles caldrà anar per un camí paral·lel a l’asfalt durant només un quilòmetre i girar a la dreta per una sortida de camions amb un senyal de Stop. Està mal senyalitzat i més d’un pelegrí s’ha perdut.
 • Gran marrada per a entrar en Montamarta:Abans d’entrar en la població, en arribar a un encreuament senyalitzat amb un cartell que indica la proximitat de l’alberg, si no volem donar una gran marrada el millor és girar a la dreta i sortir a la carretera nacional. Sis-cents metres més enllà de la gasolinera està l’alberg.
 • Etapa curta i sense major complicació.

Observacions

 • En Montamarta a més de l’alberg de pelegrins hi ha diverses cases rurals.
 • Etapa curta que es pot allargar si així es desitja fins al poble de Fontanillas de Castro, 12 quilòmetres més, que compta amb alberg de pelegrins.
 • A la sortida de Zamora, al carrer de la Hiniesta es troba la bifurcacion, ben senyalitzada, per a prendre el Camí Portuguès de la Via de la Plata, que uneix Zamora amb Verín internant-se a Portugal per Bragança.

 

Què veure, què fer

 • MONTAMARTASe’l coneix com el poble de les cigonyes per la quantitat d’aquesta ocells que nien guiades per la ribes del pròxim embassament de l’Esla.Històricament ha estat un enclavament important, així ho confirma la rellevància del Monestir dels Jerònims entorn de l’any 1500. No obstant això, les restes més antigues del poble es troben en el mur nord de l’Ermita de la Verge del Castell, sent probablement romànics del segle XII com confirmen els canecillos que encara queden visibles. També ha de ser de la mateixa època la senzilla pila baptismal romànica que es conserva a l’Església Parroquial de San Miguel Arcangel.
  • Ermita de la Verge del Castell. Romànica.

En imatges

 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els pelegrins opinen sobre l'etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

0 comentaris

Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Etapas > Etapa de Zamora a Montamarta

Etapas

Etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Informació sobre l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Img perfil etapa 21 via de la plata

Propomos para hoxe unha etapa curta que nos permitirá gozar unhas horas máis da cidade e partir algo máis tarde. A paisaxe da etapa, con Roales do Pan ao virar a esquina, resúmese de novo nun horizonte asucado por longas rectas flanqueadas polos campos de cereal da Terra do Pan.

L’itinerari

 

 • Km 0. Zamora(Todos os servizos)

De novo será a praza Maior o inicio das nosas andanzas. Á dereita do Concello tomamos a rúa Costanilla para baixar a continuación pola rúa de Feira. Chegamos así a unha rotonda, aquí a nova sinalización dun rodeo sen sentido polo cal seguimos polo trazado antigo que indicamos a continuación, seguimos de fronte pola rúa Poboa de Sanabria. Despois subimos pola costa da Morana e a avenida de Galicia até chegar a outra rotonda. Non seguimos a N-630 senón que viramos á esquerda en dirección a La Hiniesta. Collemos esta estrada, a ZA-900, onde vemos a cruz do Rei Don Sancho e un ronsel que marca os quilómetros restantes a Santiago: 377 (Km 2,5).Non será máis que un quilómetro, xa que entre os puntos quilométricos 2 e 3 hai que virar á dereita por unha pista (Km 3,6). Camiñamos agora xunto a un vertedoiro, aínda que por pouco tempo, xa que máis adiante se despexa a pista e podemos ver os primeiros cultivos cerealistas. Despois dunha pequena baixada hai que virar á dereita no cruzamento de camiños, ao encontro da N-630. A uns metros da Nacional torcemos á esquerda para entrar en Roales do Pan. Recíbennos un cruceiro e unhas figuras realizadas por un veciño.

 • Km 7. Roales do Pan(Bar. Tenda. Farmacia)

Atravesamos esta estirada poboación para abandonala por outra aburrida pista que iniciamos tras pasar a igrexa da Asunción e o Concello. A cincocentos metros debemos virar á dereita nun cruzamento e en breve á esquerda no seguinte, situándonos en paralelo á N-630. Desta maneira excedemos o quilómetro oito da etapa e continuamos pola infinita recta pola cal chegaremos á liña da AVE Madrid-Galicia a cal salvamos por un paso elevado e continuamos o noso camiño na mesma dirección que levabamos. A uns 3 quilómetros despois de cruzar a liña da AVE viramos á dereita nun cruzamento ben indicado (Km 15,6), chegando máis tarde a outro cruzamento sinalizado cun cartel do Concello de Montamarta. Segundo di son só 700 metros até o albergue desta localidade, pero en realidade son algúns máis.

 • Km 18,5. Montamarta(Albergue. Bar. Tenda. Farmacia)

Les dificultats

 • Estrada a La Hiniesta:Á saída de Zamora, ao coller o cruzamento de La Hiniesta recíbennos xunto á estrada unha cruz e un ronsel que marca a distancia restante a Santiago: 377 quilómetros. Tras elas haberá que ir por un camiño paralelo ao asfalto durante só un quilómetro e virar á dereita por unha saída de camións cun sinal de Stop. Está mal sinalizado e máis dun peregrino perdeuse.
 • Gran rodeo para entrar en Montamarta:Antes de entrar na poboación, ao chegar a un cruzamento sinalizado cun cartel que indica a proximidade do albergue, se non queremos dar un gran rodeo o mellor é virar á dereita e saír á estrada nacional. Seiscentos metros máis aló da gasolineira está o albergue.
 • Etapa curta e sen maior complicación.

Observacions

 • En Montamarta ademais do albergue de peregrinos hai varias casas rurais.
 • Etapa curta que se pode alargar se así se desexa até o pobo de Fontanillas de Castro, 12 quilómetros máis, que conta con albergue de peregrinos.
 • Á saída de Zamora, na rúa da Hiniesta atópase a bifurcacion, ben sinalizada, para tomar o Camiño Portugués da Vía da Prata, que une Zamora con Verín internándose en Portugal por Bragança.

 

Què veure, què fer

 • MONTAMARTACoñéceselle como o pobo das cegoñas pola cantidade destas aves que aniñan guiadas polas beiras do próximo encoro do Esla.Historicamente foi un enclave importante, así o confirma a relevancia do Mosteiro dos Jerónimos en torno ao ano 1500. Con todo, os restos máis antigos do pobo atópanse no muro norte da Ermida da Virxe do Castelo, sendo probablemente románicos do século XII como confirman os canecillos que aínda quedan visibles. Tamén debe ser da mesma época a sinxela pila bautismal románica que se conserva na Igrexa Parroquial de San Miguel Arcangel.
  • Ermida da Virxe do Castelo. Románica.

En imatges

 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez
 • Ruben García Blázquez

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els pelegrins opinen sobre l'etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

0 comentaris

Perfil de l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta

Perfil de l’etapa 21: Etapa de Zamora a Montamarta