Imprimir Si toques la icona de la impressora s’obrirà el controlador d’impressió del teu navegador, on podràs seleccionar si ho envies a la impressora o ho deses com a PDF

Camí del Nord

Etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Els albergs

Informació sobre l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Després d’una etapa avorrida, íntegra per carretera, el pelegrí busca emocions més fortes.

L’itinerari

Encara que només siguin un parell de trams boscosos ja s’agraeix i no obstant això l’etapa d’avui, encara que alleujarà les cames amb menys asfalt, alternarà camins amb trams de Nacional. Tota la jornada discorre pel concejo de Valdés i pansa en primer lloc per Villademoros, encara que no visita la seva torre de possible origen romà.

Després d’aquesta localitat se surt a l’antiga N-632, per la qual avancem fins a arribar a un camí que va en paral·lel a aquesta nacional. Arribem així a Sant Cristóbal i més tard a Querúas, per sortir aquesta vegada a la nova N-632, amb més tràfic. Més endavant es torna a l’antiga N-632, que es deixa novament per pujar fins a l’església de San Miguel de Canero i retrobar-nos en la baixada amb la N-634. Cal prendre adreça Luarca i creuar posteriorment sobre el riu Esva, curs que neix en la Serra de Tineo i que flueix cap al Cantàbric. Després del pont es deixa la carretera a l’altura d’un hostal i se segueix, ja per camí, cap a la platja de Cova. Mil metres més endavant s’arriba a la N-634 i seguint-la es passa al costat del poble de Caroyas. Sobre l’asfalt de la nacional i diversos camins arribarem fins a un cartell que senyalitza, a la dreta, La Rampla. Si fem cas a aquest desviament arribarem fins a Luarca, passant per l’església de Sant Sebastià de Barcia.

En canvi, si anem a dormir en l’alberg d’Almuña, seguirem recte pel voral de la carretera fins a Almuña. En arribar a aquesta localitat, per arribar a l’alberg cal desviar-se a l’esquerra, a l’altura d’un bar restaurant, per l’AS-220 en direcció a Meras i Parets. A 600 metres, a mà esquerra al peu de la carretera, està l’alberg. És una casa de façana blava i groga.

Les dificultats

Atès que l’etapa d’avui és bastant talla una opció és visitar durant la tarda Luarca. Dona temps a veure-la i fins i tot a pujar a dormir a l’alberg, en Almuña. Ara disposa de 6 places en lliteres i de 3 en llits i volen ampliar el seu nombre per a estiu de 2007.

Observacions

Què veure, què fer

  • Dividida en dos pel riu Negre Luarca és també coneguda com la Vila Blanca de la Costa Verda. Luarca ha estat i és, avui dia, una vila marinera. La pesca de la balena es va seguir practicant en Luarca fins al segle XVIII i actualment segueix mantenint una gran activitat pesquera i comercial. Destaca per les seves grans vistes al mar, les seves platges i els barris típics com La Peixateria i el Cambaral. Al llarg del XVIII es va produir un gran creixement urbà i van néixer els barris de la Sabateria, La Carril i La Penya. Es pot gaudir amb la visita a l’ermita de la Talaia, el Faro i edificacions com el Palau dels marquesos de Ferrera i la Casa Guatemala.

Els monuments

Perfil de l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca del Camí del Nord

Img perfil etapa 24 norte