Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Camí del Nord > Etapa de Cadavedo a Luarca

Camí del Nord

Etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Els albergs

Informació sobre l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Img perfil etapa 24 norte

Després d'una etapa avorrida, íntegra per carretera, el pelegrí busca emocions més fortes.

L’itinerari

Encara que només siguin un parell de trams boscosos ja s’agraeix i no obstant això l’etapa d’avui, encara que alleujarà les cames amb menys asfalt, alternarà camins amb trams de Nacional. Tota la jornada discorre pel consell de Valdés i passa en primer lloc per Villademoros, encara que no visita la seva torre de possible origen romà.Després d’aquesta localitat se surt a l’antiga N-632, per la qual avancem fins a arribar a un camí que va en paral·lel a aquesta nacional. Arribem així a Sant Cristòfor i més tard a Querúas, per a sortir aquesta vegada a la nova N-632, amb més trànsit. Més endavant es torna a l’antiga N-632, que es deixa novament per a pujar fins a l’església de San Miguel de Canero i retrobar-nos en la baixada amb la N-634. Cal prendre direcció Luarca i creuar posteriorment sobre el riu Esva, curs que neix en la Serra de Tineo i que flueix cap al Cantàbric. Després del pont es deixa la carretera a l’altura d’un hostal i se segueix, ja per camí, cap a la platja de Cova. Mil metres més endavant s’arriba a la N-634 i seguint-la es passa al costat del poble de Caroyas. Sobre l’asfalt de la nacional i diversos camins arribarem fins a un cartell que senyalitza, a la dreta, La Rampla. Si fem cas a aquest desviament arribarem fins a Luarca, passant per l’església de Sant Sebastià de Garbelladures.En canvi, si dormirem en l’alberg d’Almuña, seguirem recte pel voral de la carretera fins a Almuña. En arribar a aquesta localitat, per a arribar a l’alberg cal desviar-se a l’esquerra, a l’altura d’un bar restaurant, per l’AS-220 en direcció a Meres i Parets. A 600 metres, a mà esquerra al peu de la carretera, està l’alberg. És una casa de façana blava i groga.

Les dificultats

Atès que l’etapa d’avui és bastant curta una opció és visitar la preciosa Vila de Luarca. Dona temps a veure-la i fins i tot a pujar a dormir a l’alberg municipal, en Almuña. Encara que ara en la Vila de Luarca també hi ha alberg privat i altres opcions d’allotjament.

L’única pujada important de la jornada es troba a la sortida de Canero, s’ascendeix un desnivell d’uns 150 metres en quilòmetre i mig, res que no puguem superar a hores d’ara de camí.

Observacions

Etapa curta que bé es pot allargar fins a la localitat de Piñera o Navia, les dues amb alberg de pelegrins.

Ull a la senyalització en Queruas perquè crea confusió. Alguns senyals indiquen entrar al pobles donant així una marrada de mig quilòmetre.

Luarca és una Vila digna d’una visita. Les vistes des del seu cementiri, on descansa Severo Ochoa són espectaculars.

Què veure, què fer

  • Dividida en dos pel riu Negre Luarca és també coneguda com la Vila Blanca de la Costa Verda. Luarca ha estat i és, avui dia, una vila marinera. La pesca de la balena es va continuar practicant en Luarca fins al segle XVIII i actualment continua mantenint una gran activitat pesquera i comercial. Destaca per les seves grans vistes a la mar, les seves platges i els barris típics com La Peixateria i el Cambaral. Al llarg del XVIII es va produir un gran creixement urbà i van néixer els barris de la Sabateria, La Carril i La Penya. Es pot gaudir amb la visita a l’ermita de la Talaia, el Faro i edificacions com el Palau dels marquesos de Ferrera i la Casa Guatemala.

En imatges

  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els pelegrins opinen sobre l'etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

0 comentaris

Estàs en la següent localització: Portada > Viatges > Camí de Sant Jaume > Camiño do Norte > Etapa de Cadavedo a Luarca

Camiño do Norte

Etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Informació sobre l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Img perfil etapa 24 norte

Tras unha etapa aburrida, íntegra por estrada, o peregrino busca emocións máis fortes.

L’itinerari

Aínda que só sexan un par de tramos boscosos xa se agradece e con todo a etapa de hoxe, aínda que aliviará as pernas con menos asfalto, alternará camiños con tramos de Nacional. Toda a xornada discorre polo concello de Valdés e pasa en primeiro lugar por Villademoros, aínda que non visita a súa torre de posible orixe romana.Tras esta localidade sáese á antiga N-632, pola que avanzamos até chegar a un camiño que vai en paralelo a esta nacional. Chegamos así a San Cristóbal e máis tarde a Querúas, para saír esta vez á nova N-632, con máis tráfico. Máis adiante vólvese á antiga N-632, que se deixa novamente para subir até a igrexa de San Miguel de Canero e reencontrarnos na baixada coa N-634. Hai que tomar dirección Luarca e cruzar posteriormente sobre o río Esva, curso que nace na Serra de Tineo e que flúe cara ao Cantábrico. Tras a ponte déixase a estrada á altura dun hostal e séguese, xa por camiño, cara á praia de Cova. Mil metros máis adiante chégase á N-634 e seguíndoa pásase xunto ao pobo de Caroyas. Sobre o asfalto da nacional e varios camiños chegaremos até un cartel que sinaliza, á dereita, A Rampla. Si facemos caso a este desvío chegaremos até Luarca, pasando pola igrexa de San Sebastián de Barcia.En cambio, si imos durmir no albergue de Almuña, seguiremos recto pola beiravía da estrada até Almuña. Ao chegar a esta localidade, para chegar ao albergue hai que desviarse á esquerda, á altura dun bar restaurante, pola AS-220 en dirección a Meras e Paredes. A 600 metros, a man esquerda ao pé da estrada, está o albergue. É unha casa de fachada azul e amarela.

Les dificultats

Dado que a etapa de hoxe é bastante curta unha opción é visitar a preciosa Vila de Luarca. Dá tempo a vela e mesmo a subir a durmir ao albergue municipal, en Almuña. Aínda que agora na Vila de Luarca tamén hai albergue privado e outras opcións de aloxamento.

A única subida importante da xornada atópase á saída de Canero, ascéndese un desnivel duns 150 metros en quilómetro e medio, nada que non poidamos superar a estas alturas de camiño.

Observacions

Etapa curta que ben se pode alargar até a localidade de Piñera ou Navia, as dúas con albergue de peregrinos.

Ollo á sinalización en Queruas pois crea confusión. Algúns sinais indican entrar nos pobos dando así un rodeo de medio quilómetro.

Luarca é unha Vila digna dunha visita. As vistas desde o seu cemiterio, onde descansa Severo Ochoa son espectaculares.

Què veure, què fer

  • Dividida en dous polo río Negro Luarca é tamén coñecida como a Vila Branca da Costa Verde. Luarca foi e é, hoxe en día, unha vila mariñeira. A pesca da balea seguiuse practicando en Luarca até o século XVIII e actualmente segue mantendo unha gran actividade pesqueira e comercial. Destaca polas súas grandes vistas ao mar, as súas praias e os barrios típicos como A Pescadería e o Cambaral. Ao longo do XVIII produciuse un gran crecemento urbano e naceron os barrios da Zapatería, A Carril e La Peña. Pódese gozar coa visita á ermida da Atalaia, o Faro e edificacións como o Palacio dos marqueses de Ferrera e a Casa Guatemala.

En imatges

  • Ruben García Blázquez
  • Ruben García Blázquez

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els pelegrins opinen sobre l'etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

0 comentaris

Perfil de l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca

Perfil de l’etapa 24: Etapa de Cadavedo a Luarca