1. Inici ·
Via de la plata

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 22

Etapa de Montamarta a Granja de Moreruela

km 22,7
Temps 05H 45’
Dificultat mitjana
Albergs 2
Disponible sense connexió

A Granja de Moreruela el camí es bifurca per arribar a Santiago

Informació sobre l’etapa 22: Etapa de Montamarta a Granja de Moreruela

Perfil: Etapa de Montamarta a Granja de Moreruela

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 22: Etapa de Montamarta a Granja de Moreruela

 • 10 Església parroquial de Granja de Moreruela
 • 9 Albergue de peregrinos de Granja de Moreruela
 • 8 Encreuament carretera al monestir de Moreruela
 • 7 Albergue de peregrinos de Riego del Camino
 • 6 Església de la Immaculada Concepció
 • 5 Ruïnes de Castrotorafe
 • 4 Lloma i vista de l'embassament de Ricobayo
 • 3 Ermita de la Verge del Castell. Començament de pista
 • 2 Església de Sant Miquel Arcàngel
 • 1 Albergue de peregrinos de Montamarta

L’itinerari

 • Km 0. Montamarta(Alberg. Bar. Botiga. Farmàcia)

Inaugurem el dia al costat de la església de San Miguel Arcàngel. Als seus peus es troba una escultura dedicada a el Zangarrón, un personatge ancestral proveït d'una màscara i un trident el paper del qual s'encarreguen de representar els cinquens els dies d'Any Nou i Reis. Deixem Montamarta i agafem un camí que en breu baixa fins a la cua de el embassament de Ricobayo. Davant s'alça sobre un faralló, a resguard de les aigües, la ermita de la Verge del Castell. Es deixa a mà esquerra donant a parar a una pista (Km 0,8).Passat l'ermita la qual deixem a mà esquerra continuem per una pista que discorre paral·lela a la nacional que tenim a la nostra dreta, al cap d'uns tres quilòmetres arribem a la línia de l'AVE la qual creuem per sota i seguim la pista per a més endavant creuar la N-631 i desembocar en la N-630 la qual deixarem per la dreta i travessarem l'autovia A-66, la seguim en paral·lel res més creuar-la per a més endavant desviar-nos per a creuar per un pont un dels braços de l'embassament de Ricobayo.Creuem per un pont primer la N-630 i després l'autovia A-66, girem a la dreta per a a poc a poc per pista anar allunyant-nos d'elles, (km 9).Després de quilometro i mig arribem a l'encreuament de les ruïnes de Castrotorafe, important ciutat del segle XI que custodiava el pont sobre el riu Esla i que va ser abandonada definitivament en el XVIII. Alguns historiadors han situat aquí una mansio de la calçada romana coneguda com a Vico Aquario (Km 10,5). El camí no accedeix al recinte, però aquesta ciutat medieval mereix almenys una breu visita. Deixem enrere el desviament i continuem el camí per a en poc més d'un quilòmetre girar a la dreta en direcció a Fontanillas de Castro, que ha habilitat un refugi amb diverses lliteres.

 • Km 12,5. Fontanillas de Castro(Refugi. Bar. Botiga en la gasolinera)

Deixem Fontanillas pel carrer Barca i prenem la pista de la dreta, que en tres quilòmetres ens deixa sense contratemps a les portes de Reg del Camí, població amb alberg de pelegrins (tancat temporalment).

 • Km 16,2. Reg del Camí(Alberg tancat temporalment. Bar. Botiga)

Des de la nacional agafem en oblic un carrer, ben senyalitzada, per a a el poc girar a la dreta per una pista que més endavant contínua paral·lel a la A-66 la qual creuem i continuem paral·lels a ella ara deixant-la a la nostra esquerra. Quatre quilòmetres i mig després travessarem la carretera que es dirigeix a el monestir de Moreruela i entrarem en Granja de Moreruela. Després d'un gir a la dreta pel carrer José Rodríguez Joaquín arribem a la nacional.Una vegada en Granja de Moreruela tocarà decidir si continuar per la Via de la Plata en direcció a Astorga o pel Camí Sanabrés, que travessa la comarca de Sanabria, arriba a Orense i segueix ja per terres gallegues fins a Santiago de Compostel·la.

 • Km 22,7. Granja de Moreruela(Alberg. Bar. Botiga)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots