1. Inici ·
Via de la plata

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 20

Etapa de la Galleda de la Terra del Vi a Zamora

km 31,6
Temps 08H 00’
Dificultat mitjana
Albergs 2
Disponible sense connexió

El pelegrí travessa la Terra del Vi i arriba a la ciutat del Duero

Informació sobre l’etapa 20: Etapa de la Galleda de la Terra del Vi a Zamora

Perfil: Etapa de la Galleda de la Terra del Vi a Zamora

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 20: Etapa de la Galleda de la Terra del Vi a Zamora

 • 9 Albergue de peregrinos de Zamora
 • 8 Catedral de Zamora i riu Duero
 • 7 Carretera ZA-305
 • 6 Rierol dels Barris
 • 5 Albergue de peregrinos de Villanueva de Campeán
 • 4 Miliari modern
 • 3 Desviament a l'esquerra. Separació de la via del tren
 • 2 Placa Fundació Ramos de Castro
 • 1 Església de Sant Domigo de Guzmán

L’itinerari

 • Km 0. La Galleda de la Terra del Vi(Albergs. Bar. Botiga. Farmàcia)

Des de l'alberg, desfent el caminat el dia anterior, baixem pels carrers Toro i García de la Serna fins al carrer Major. Girem a l'esquerra, deixant a la nostra dreta la plaça Conde Retamoso i, després de passar la església de Santo Domingo de Guzmán, creuem el pont sobre el rierol Sant Cristòfor. Atenció, perquè a escassos cinquanta metres cal sortir de la carretera i girar a l'esquerra per una pista que neix al costat d'una chopera.Es presenten així més de cinc quilòmetres per pista, sempre flanquejats pel traçat de la via del tren que avança per la nostra dreta. Així, amb la companyia dels raïls i dels senyals oxidats de “Ull al tren, Pas sense guarda”, escalfem motors. Als dos quilòmetres de l'inici de la pista ens rebrà un panell de l'Ajuntament de Corrals del Vi amb la llegenda Siste Viator, un breu repàs a la història d'aquestes terres que ara trepitgem. Tres quilòmetres més endavant, passats els cinc que anunciàvem, uns senyals grocs ens indiquen girar a l'esquerra en un encreuament, allunyant-nos definitivament de la via del tren (Km 5,8).En cinquanta metres tornarem a desviar-nos, aquesta vegada per la pista de la dreta. Continuem sense interrupció per aquesta recta, sorgida com tantes altres a conseqüència de la concentració parcel·lària. A un quilòmetre de l'últim desviament veurem una granja solitària (Km 7) i un quilòmetre més endavant faran acte de presència algunes masses de pins. El traçat comença a descendir suaument, explorant un terreny on es fan més patents les vinyes, i passa al costat d'un miliario modern amb la inscripció “Via de la Plata – Villanueva de Campeán” (Km 11,6). El camí de la dreta porta fins a les ruïnes de el convent Franciscà del Soto. Continuem de front aconseguirem un altre miliario similar i després de travessar una carretera entrarem en Villanueva de Campeán.

 • Km 13,5. Villanueva del Campeán(Albergs. Posada Rural. Bar)

Villanueva es travessa de sud a nord pel carrer Calçat i, després de creuar una altra carreterita, es continua de nou per pista. Un últim miliario acomiada la nostra marxa i en nou-cents metres traspassem el rierol dels Barris (Km 14,6). En la següent mitja hora no haurem de preocupar-nos pels encreuaments, ja que seguirem de front. Al fons veurem el poble de San Marcial (si volem podem desviar-nos a San Marcial que compta amb un bar per a després tornar al traçat del camí per la ZA-313 en direcció Entrala), però ull, no arribarem fins ell. Hem de desviar-nos a la dreta en un encreuament. Passarem en breu sobre un rierol i de seguit girarem de nou, aquesta vegada a l'esquerra. Avançant per aquesta nova pista, amb la vista de San Marcial a mà esquerra, creuarem una altra pista i seguirem de front per un camí que ascendeix una lloma. En el repit es pot apreciar a la dreta la localitat de El Perdigó. Arribarem així fins a la carretera ZA-313 o 305, des de la qual podrem distingir la ciutat de Zamora, encara distant 11 quilòmetres (Km 20,5).Avançarem per la carretera durant un quilòmetre, abandonant-la per l'esquerra abans d'arribar a l'encreuament de Tardobispo. Sorgeix així un camí enfonsat entre els terrenys de labor que passa en el seu recorregut al costat d'una granja i diverses cledes, on ens reben els lladrucs i bels dels seus habitants. Quatre-cents metres més endavant cal girar a l'esquerra i en uns centenars de metres a la dreta. Després d'una recta de gairebé un quilòmetre es creua el rierol del Perdigó i es continua per la pista de la dreta (Km 25,2).Ja es pot veure el traçat del ferrocarril i de nou la senyals en aspa de precaució. La pista ens porta a travessar una carretera que porta al polígon industrial situat a l'esquerra, encara que nosaltres seguim de front després d'aquest encreuament i continuem per un tram desdibuixat que porta fins a unes naus agrícoles. Passem al costat d'unes cases, una de les quals porta per nom La Sierna, i al capdavant ja tenim Zamora gairebé als nostres peus (Km 28,6).Deixem a un costat una fàbrica de formigons, travessem la carretera i descendim pel carrer de Fermoselle, avançant ja en paral·lel a la riba de el riu Duero. Encara es mantenen, voltejats i lluitant contra corrent, algunes restes del pont vell. Nosaltres salvem el seu llit pel pont medieval i entrem a Zamora, la romana Ocelo Duri, pel carrer del Pont. Seguim fins a la plaça Saint Lucia, on es troba l'església del mateix nom i el museu provincial, i pugem per la costa de Sant Cipriano. Per aquesta part veurem una gran façana de tres pisos en color torrat. És el alberg, al qual s'accedeix per la porta situada a l'altre costat.

 • Km 31,6. Zamora(Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots