1. Inici ·
Via de la plata

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 26

Etapa de la Bañeza a Astorga

km 24,2
Temps 06H 00’
Dificultat mitjana
Albergs 3
Disponible sense connexió

Per fi arribem a Astorga, fi del camí i enllaç amb el Camí Francès

Informació sobre l’etapa 26: Etapa de la Bañeza a Astorga

Perfil: Etapa de la Bañeza a Astorga

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 26: Etapa de la Bañeza a Astorga

 • 11 Palau episcopal
 • 10 Catedral de Santa Maria
 • 9 Celada de la Vega. N-VI
 • 8 Pont romà de Valimbre. Riu Turienzo
 • 7 Pas sota l'autovia A-6
 • 6 Carretera comarcal
 • 5 Església parroquial
 • 4 Pont del ferrocarril. Riu borni
 • 3 Església de Santa Maria
 • 2 Església del Salvador
 • 1 Albergue de La Bañeza

L’itinerari

 • Km 0. La Bañeza(Tots els serveis)

L'itinerari neix al carrer Saint Lucia i en arribar a la plaça de l'Asunción continua de front pel carrer Lope de Vega. Travessa una carretera i avança recte pel carrer Salvador, deixant a la dreta l'església romànica. Després gira a la dreta pel carrer Via de la Plata i en cinquanta metres a l'esquerra per Marcos de Segòvia (adreça Villalís), per la qual tirem de front per a travessar les vies del tren. Continuem per la carretera i en arribar a l'indicador de fi de localitat l'abandonem per una pista asfaltada que sorgeix a la dreta. Aquesta pista porta fins a la mateixa riba de el riu Duerna, que salvem gràcies al pont de ferro del ferrocarril (Km 2,4).Cent metres després girem a l'esquerra per un camí que ens porta a passar sota l'A-6. Passat aquest obstacle venen més tard un parell de girs, un a l'esquerra i un altre a la dreta, després dels quals sobrevé una recta que condueix a Palacios de Valduerna (Km 6).

 • Km 6. Palacios de Valduerna(Bar. Botiga)

La travessia per aquesta població passa al costat de l'església i l'ajuntament i ens porta a abandonar-la al costat del cementiri. Aquí neix una àmplia pista argilenca envoltada d'un bosc baix de chaparros, jaras i farigola que ens guiarà durant els següents sis quilòmetres. Recorreguda aquesta distància arribarem fins a una carretera comarcal (Km 12,7). La seguim cap a la dreta mig quilòmetre i, després de passar sobre un rierol, la deixem per l'esquerra per a incorporem a una altra pista que passa al costat d'un abocador. A la nostra dreta pot veure's i sentir-se el trànsit de la A-6, la autovia Madrid-la Corunya, que passarem per sota (Km 16,5).Quatre-cents metres més endavant creuem la N-VI. Després de l'encreuament prenem el desviament a la Estació de Valderrey (actualment amb alberg de pelegrins en la seva antiga estació) i Nistal. A 150 metres cal deixar aquesta carretera i girar a l'esquerra per un camí que porta directament fins a el pont romà de Valimbre sobre el riu Turienzo. Aquest és l'últim vestigi romà que troba el pelegrí abans d'entrar en Asturica Augusta. Sostingut per quatre arcs de mig punt, amb vistosos tallamars aigües amunt, va ser completament restaurat a la fi dels anys 90 (Km 18,2).A la sortida del pont seguim de front fins a una nau agrícola. Després seguirem de front uns 700 metres per una senda que ens porta a travessar les vies del tren. Avançarem sempre per la seva dreta per a tornar a creuar-les i sortirem a la N-VI a l'altura de Parany de la Vega.

 • Km 20,5. Parany de la Vega(Bar. Botiga)

Sortim pel carrer Valimbre que part de la plaça on està el consultori mèdic, de seguida el carrer es converteix en pista per a en poc més de 100 metres agafar una altra pista a mà dreta. al quilòmetre i mig creuarem l'AP-71 per un pas inferior per a en poc més d'un quilòmetre accedir a la nacional VI per la qual arribem a Astorga.

 • Km 24,2. Astorga (tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots