1. Inici ·
Via de la plata

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 14

Etapa de Galisteo a Cáparra

km 29,5
Temps 07H 15’
Dificultat alta
Albergs 3
Disponible sense connexió

Després de passar el pont sobre el Jerte, hi ha deu quilòmetres d'asfalt

Informació sobre l’etapa 14: Etapa de Galisteo a Cáparra

Perfil: Etapa de Galisteo a Cáparra

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 14: Etapa de Galisteo a Cáparra

 • 11 Arc de Càparra
 • 10 Albergue Turístico de Oliva de Plasencia
 • 9 Ventacremada
 • 8 Miliari i mur
 • 7 Sortida de pista
 • 6 Església de Sant Jaume Apòstol
 • 5 Mil·liaris
 • 4 Aldehuela del Jerte
 • 3 Església de La nostra Senyora de l'Asunción
 • 2 Muralla coixí
 • 1 Albergue Turístico de Galisteo

L’itinerari

La composició que oferim de les etapes són merament informatives, entenent que cada pelegrí fa el seu camí i decideix les seves etapes. En el cas d'avui el mes aconsellable seriosa el fer l'etapa Carcaboso - Aldeanueva del Camí. 

 • Km 0. Galisteo(Tots els Serveis)

Sortim de Galisteo per la porta de la Vila, en la muralla i baixem cap a la dreta a la recerca del pont medieval que s'eleva sobre el riu Jerte als afores de Galisteo, des d'aqui donarà inici, molt al nostre pesar, a més de 10 quilòmetres de carretera per la comarca de la Vall de l'Alagó . A la dreta de la via flueix el riu Jerte, afluent de l'Alagó que dona nom a Aldehuela del Jerte , la primera localitat que trobem i travessem passats cinc quilòmetres.

 • Km 5,3. Aldehuela del Jerte(Bar en la Llar del Pensionista)

Altres 5 quilòmetres d'asfalt ens separen de la nostra següent referència, Carcaboso, al qual accedim travessant la carretera EX-370, que de seguir-la cap a la dreta ens portaria en 12 quilòmetres fins a Plasència .

 • Km 10,2. Carcaboso(Tots els Serveis)

Entrem pel carrer L'Església, on se situa la parròquia de Santiago Apòstol i on s'ha habilitat una petita exposició a l'aire lliure amb els miliarios CI i CII. En finalitzar el carrer girem a mà esquerra fins a la Plaça d'Espanya i sortim d'ella per la dreta, pel carrer Pou. De tornada a un camí de terra, per fi, continuem fins a un punt on haurem de triar per on continuar (Km 11,6).Podem seguir de front seguint les fletxes grogues marcades en la paret de la séquia, alternativa més ràpida, o fer cas a la galleda de granit H1 que mostra una marca groga i ens desvia per la dreta. Les fletxes no respecten el traçat històric i sí l'H1 que ens dirigirà per ell. Totes dues opcions són vàlides. Nosaltres triem la més fidel. Ens desviem per la dreta i després de donar una petita marrada recuperem la direcció nord girant a l'esquerra al costat d'un assecador. Durant els pròxims dos quilòmetres i mig avançarem per una pista, envoltats de bestiar boví i obrint i tancant cancel·les al nostre pas. Arribarem a una carretera de servei, que continuem a mà esquerra per a obrir, pocs metres més endavant, una cancel·la al costat de la séquia. Aquí s'ajunten les dues variants, la que portem nosaltres i la que van seguir els que van optar seguir de front al costat de la séquia (Km 15,7)Cal ascendir per la pista prop de quilòmetre i mig i després de passar una cancel·la, a l'altura d'un tòtem informatiu de granit, cal parar esment per a deixar la pista per la dreta cap a la senda ja caminada. Si encara no hem parat a prendre'ns un respir quina millor ocasió. Quedaran ja poques deveses com aquesta (Km 17,2). Seguint el terreny ja trepitjat, al costat de l'interminable mur, arribem al costat d'un miliario tombat i a un altre mur de pedra que talla el nostre avanç (Km 18,5). No hi ha més opció que obrir la cancel·la que tenim a la nostra dreta i continuar paral·lels per l'altre costat. Amb el mur a la nostra esquerra, el recorregut flueix entre alzines, sureres i alguna llacuna dispersa. En cinc quilòmetres arribem fins a la carretera de Oliva de Plasència i Venda Cremada..

 • Km 23,3. Carretera d'Oliva de Plasència(Alberg i Casa Rural a més de sis quilòmetres – veure observacions)

Travessem la carretera i seguim de front. Trepitgem ara la Canyada Real de la Plata , coneguda també com de la Vizana que coincideix amb el traçat de la via romana. Durant els últims sis quilòmetres d'etapa, en els mesos més plujosos, només s'interposaran en el nostre recorregut un parell de rierols . Els coneguts com Torrucas i Tolls Blancs , que salvarem gràcies als blocs de granit condicionats sobre el llit. Després de passar al costat de l'entrada de la finca Muntanya Moheda (Km 28,1) i un grup de cases, ja es distingeix a uns centenars de metres el símbol de la Via. No és un altre que el arc romà de Cáparra. Solitari, com caigut del cel i apostat en una devesa de la vall de l'Ambroz , posseeix una atracció difícil d'explicar.

 • Km 29,5. Cáparra(Centre d'Interpretació)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots