1. Inici ·
Via de la plata

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 6

Etapa de Font de Cantos a Zafra

km 24,6
Temps 06H 15’
Dificultat mitjana
Albergs 2
Disponible sense connexió

Trajecte pla amb fermall d'or en arribar a Zafra i veure els seus monuments

Informació sobre l’etapa 6: Etapa de Font de Cantos a Zafra

Perfil: Etapa de Font de Cantos a Zafra

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 6: Etapa de Font de Cantos a Zafra

 • 11 Casa de l'Ajimez
 • 10 Albergue Convento de San Francisco Zafra
 • 9 Alcàsser dels Ducs de Fira
 • 8 Estació de tren de Zafra
 • 7 Ermita de Betlem
 • 6 Albergue Juvenil de Calzadilla de los Barros
 • 5 Església del Salvador
 • 4 Calçadila dels Fangs
 • 3 La nostra Senyora de la Granada
 • 2 Casa Museu de Zurbarán
 • 1 Albergue Convento Vía de la Plata de Fuente de Cantos

L’itinerari

 • Km 0. Font de Cantos(Tots els serveis)

Cal vagarejar per la localitat per a travessar la carretera de Medina de les Torres BA-069 i, de front, prendre la pista, antiga calçada romana, que ens portarà fins a la mateixa entrada de Calzadilla dels Fangs, distant sis quilòmetres. Durant més d'una hora caminarem entre vinyes pels paratges locals de La CigonyaVinya Sola i L'Eixampla. Deixarem la comarca de Tentudía per a endinsar-nos en la de Zafra-Río Bodión.Una vegada en Calzadilla dels Fangs (veure apartat observacions) ens guiem per les fletxes grogues que, desgraciadament, no condueixen cap a la església del Salvador. Val la pena i visitar-la, sobretot per a veure el seu retaule major gòtic-mudèjar, declarat Monument Nacional Històric Artístic. Com a curiositat, un detall d'aquest retaule va aparèixer en els dècims de Nadal del 2012.

 • Km 6. Calzadilla dels Fangs(Alberg municipal). Hostal. Bars. Botigues. Caixer. Farmàcia. Consultori)

Prenent el carrer Zafra sortim de la població, continuem la marxa cap a Pobla de Sancho Pérez salvant, depenent de l'època, diversos llits com el de el Molinet i el de el Rom. L'itinerari s'aproxima al costat de la N-630 i el riu Rivera Atarja, que creuem. Si no es pot creuar caldrà continuar per la N-630 i prendre alguna de les pistes que condueixen a la Pobla de Sancho Pérez (Km 9,2). Passat el llit, com a 200 metres, hem de girar 90° a l'esquerra i avançar rumb nord-oest per l'anomenat corriol de la Plata.Durant els pròxims nou quilòmetres, sense canvis de direcció, s'interposaran en el nostre peregrinar diverses pistes i alguns cursos d'aigua més, com el rierol de les Canyades i el de Matasanos. Són terres planes de vinyes i oliveres i també hàbitat d'espècies cinegètiques com la perdiu, la llebre i el conill. Entrarem en Pobla de Sancho Pérez després de travessar les vies del tren (Km 18,5) i la carretera que baixa cap a Medina de les Torres.

 • Km 20,3. La Pobla de Sancho Pérez(Hostal. Bars. Botigues. Caixer. Farmàcia. Consultori)

La població es travessa de sud a nord i s'abandona creuant de nou la BA-160 i un pont sobre les vies. La estació de tren de Zafra ja està a tir de pedra i una vegada allí (Km 22,6) prendrem com a referència un edifici abandonat, de maó vist, que recorda a les construccions mudèjars. Cal passar al costat de la seva façana principal -amb la inscripció ZH 1917- i arribar fins a una porta, que obrim per a entrar en Zafra per la interminable Avinguda de l'Estació. En el número 17 es troba el alberg de l'Associació d'Amics del Camí de Zafra. Al final d'aquesta avinguda a l'esquerra en diagonal entrarem en la plaça d'Espanya.

 • Km 24,6. (Tots els Serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots