1. Inici ·
Camí Francès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 15

Etapa de Boadilla del Camí a Carrion dels Comtes

km 24,6
Temps 05H 20’
Dificultat mitjana
Albergs 12
Disponible sense connexió

El camí es revesteix d'art romànic i s'envolta d'importants esglésies

Informació sobre l’etapa 15: Etapa de Boadilla del Camí a Carrion dels Comtes

Perfil: Etapa de Boadilla del Camí a Carrion dels Comtes

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 15: Etapa de Boadilla del Camí a Carrion dels Comtes

 • 6 Albergue Espíritu Santo
 • 5 Albergue Villalcázar de Sirga
 • 4 Albergue Estrella del Camino
 • 3 Albergue de Frómista
 • 2 Albergue Putzu
 • 1 Albergue de Boadilla del Camino

L’itinerari

 • Km 0. Boadilla del Camí (Albergs. Bar)

Després d'un últim repàs a les filigranes decoratives del rotllo jurisdiccional i al temple de La nostra Senyora de l'Asunción, que exhibeix, per cert, unainteressant pila baptismal, sortim de Boadilla del Camí pel carrer Major per a prendre un camí que, en breu i després de les últimes naus de la localitat, gira a l'esquerra i avança a la trobada del Canal de Castella. Aquesta obra d'enginyeria va ser concebuda pel Marquès de l'Ancorada (1702 - 1781), estadista i polític il·lustrat. La finalitat de la xarxa fluvial de canals, construïda entre 1753 i 1849, era la de transportar el cereal castellà fins al Cantàbric per mitjà de barcasses tirades per bèsties de tir. Va funcionar fins que la implantació i la regularitat del ferrocarril el va deixar en desús en 1959. Des de llavors condueix el reg i proveeix a les poblacions riberenques (Km 1,8).El nostre camí segueix en paral·lel al Canal durant més de tres quilòmetres i arriba fins a un conjunt de rescloses que en aquest punt permetien a les barques salvar un desnivell de més de catorze metres (Km 5). Creuem a l'altre costat del Canal i entrem en el nucli urbà de Frómista . En el centre es troba un punt d'informació turística i la valuosa església romànica de Sant Martí que mereix una visita i, com no, unes fotos. Sembla una maqueta, tal és la perfecció de la seva escala i les seves formes. Es va construir en el segle XI gràcies al patrocini de Donya Major de Castella i està formada per tres naus, 46 capitells, una cúpula octogonal i dues torres cilíndriques que miren cap a occident.

 • Km 5,7. Frómista (Tots els Serveis)

Després d'aquesta llicència artística reprenem l'itinerari anterior i ens dirigim cap a la P-980 en direcció a Carrión dels Comtes. Cal sortejar un parell de rotondes, col·locades entre el pont sobre l'autovia A-67, per a prendre un gens reconfortant andadero que circula en paral·lel a la carretera. Fites jacobeos, alineats matemàticament de dues en dues; el ràpid rodar dels cotxes i dels nostres companys "bicigrinos" i la planícia sembrada que sembla no tenir fi són els únics elements de distracció en tot el tram. La primera localitat a sortir a la nostra trobada és Població de Campos.

 • Km 9,2. Població de Campos (Alberg. Centre de Turisme Rural. Bar. Botiga)

A la sortida, abans de travessar el riu Ucieza, els que vulguin poden prendre la variant alternativa que discorre per Villovieco i que acaba enllaçant amb el camí oficial. Els altres, després de passar el riu, reprenen el monòton andadero fins a la següent localitat de Campos.

 • Km 12,6. Revenga de Campos (Bar)

Creuem Revenga per la carretera, que coincideix amb el carrer General Amor, i passem al costat de l'església de Sant Lorenzo, que apunta la seva torre conquistada pels nius de cigonya. A la sortida espera e nou l'andadero, que ens acosta fins a la pròxima Villarmentero de Campos.

 • Km 14,7. Villarmentero de Campos (Alberg. Centre de Turisme Rural. Bar)

Petita població amb un bar a l'entrada i una àrea de descans a la sortida i a l'ombra d'uns pins pinyers. A manera de tiralínies continuem fins a Villalcázar de Sirga, localitat que es creua per un lateral però que mereix una detinguda visita (Km 18,8).

 • Km 18,8. Villalcázar de Sirga (Alberg. Hostal. Bar. Botiga. Centre d'Interpretació dels Palomares)

En la plaça s'alça la gran església templera de Santa María la Blanca, construïda a la fi del XII en transició del romànic al gòtic. No cal anar-se sense donar un cop d'ull a la portada sud, que presenta un Pantocràtor envoltat dels Evangelistes i Apòstols sobre un arc apuntat de riques arquivoltes. El que pernocti en Villalcázar (qui hagi partit de Sant Nicolás de Puente Fitero o Itero de la Vega ja haurà realitzat 27 quilòmetres) podrà apreciar com les últimes llums del dia tenyeixen l'església de color or.Abandonem Villalcázar de Sirga per a reprendre nostre volgut andadero. En aquest tram final trenca l'horitzontal amb alguna costa sense importància. No hi ha sorpreses fins a Carrión dels Comtes, final d'etapa. A la vora del riu Carrión, en temps va ser ciutatemmurallada i estructurada en dos barris dividits. Com en el segle XII, diversos albergs, botigues de tota mena i esglésies, com la de Santa María del Camí i la de Santiago - lafigura de la qual del Pantócrator ja s'ha convertit en icona - acompanyen el pas del pelegrí per Carrión.

 • Km 24,6. Carrión dels Comtes (Tots els Serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots