1. Inici ·
Camí Francès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 3 per Somport

Etapa d'Arrés a Ruesta

km 28,7
Temps 07H 15’
Dificultat mitjana
Albergs 2
Disponible sense connexió

El sol es converteix en un aliat a l'hivern i un enemic a l'estiu

Informació sobre l’etapa 3 per Somport: Etapa d'Arrés a Ruesta

Perfil: Etapa d'Arrés a Ruesta

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 3 per Somport: Etapa d'Arrés a Ruesta

 • 11 Església de Santa Maria
 • 10 Ermita de Sant Joan
 • 9 Carrer d'Artieda
 • 8 Església de Sant Martí
 • 7 Cap a Artieda
 • 6 Desviament a Mianos
 • 5 Barranc de Sobresechos
 • 4 Encreuament de carretera a dimarts
 • 3 Paisatge de Badlands
 • 2 Granja La Pardina del Solano
 • 1 Fortalesa gòtica

L’itinerari

 • Km 0 . Arrés (Alberg. Bar)

Amb les primeres llums del dia ens acomiadem d'Arrés per una senda pedregosa envoltada de boix que descendeix fins una pista. Aquesta envolta les plantacions de cereal i acaba girant noranta graus a l'esquerra per recuperar el rumb oest. Uns vint minuts després ens trobem a peu de pista amb un complex agropecuari i de turisme rural conegut per la Pardina de el Solano ( Km 3,7 ) . Seguim de front i, quilòmetre i mitjà més endavant, deixem a mà esquerra un desviament que porta al poble de Dimarts . Continuem per la pista i fixant la vista en les curioses estructures geològiques, conegudes com badlands , que afloren en els marges del camí. Deixem la pista de concentració en creuar la carretera que es dirigeix a Dimarts ( Km 7 ) .Girem a l'esquerra per guanyar una petita lloma i prenem un desviament a mà dreta que ens planta de nou en una altra pista de concentració. Traspassat el límit entre les províncies d'Osca i l'entrant Zaragoza, accedim al barranc de Sobresechos . El seu llit ja no suposa cap problema gràcies a la passarel·la construïda en 2010 ( Km 10,3 ) . Rere el barranc ens trobem aviat amb un altre curs d'aigua que baixa pel barranc Calcones . Una vegada superat per una altra passarel·la similar afrontem una tala pujada i ja per terreny favorable enllacem amb una pista asfaltada. Aquesta condueix a Mianos , el primer poble que s'albira. Més endavant acabem deixant la brea i, sense seguir cap a Mianos, agafem un camí a mà dreta en direcció a Artieda ( Km 13,4 ) .Un incòmode tram de puja i baixa arriba fins la carretera que condueix fins els peus d'Artieda . El que decideixi acabar aquí l'etapa deu pujar fins el centre del poble, on es troba l'alberg. Per continuar cap a Ruesta no és necessari pujar a Artieda, encara que val la pena l'esforç per prendre un respir i reposar forces. Ja no trobarem més localitats en els onze quilòmetres que resten d'etapa.

 • Km 17,6 . Artieda (Alberg. Bar)

Havent pujat o no, al costat del desviament d'Artieda agafem una pista a mà dreta. Passats tres-cents metres gira a l'esquerra i ens porta fins l'A-1601 ( Km 20,4 ) , carretera que seguim cap a l'esquerra i que ens acompanyarà durant quatre quilòmetres. Uns centenars de metres després del punt quilomètric número 6 deixem la carretera per l'esquerra per prendre una senda que puja fins un camp de cereal ( Km 24,4 ) .Voregem el terreny i creuem la carretera per internar-nos per una roureda que ens regala, per fi, una mica d'ombra. En alguns punts, entre el verd matoll es pot distingir l'increïble color de l'embassament de Yesa . Sense referències, el final sembla no arribar mai. En sortir a un clar, deixem a mà dreta l'ermita romànica de Sant Joan , en ruïnes i coberta per una estructura metàl·lica. Un esforç més i pugem fins la carretera per entrar en Ruesta rere el p.k 10.

 • Km 28,7 . Ruesta (Alberg. Bar)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots