1. Inici ·
Camí Francès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 12

Etapa d'Agés a Burgos

km 23,0
Temps 04H 55’
Dificultat mitjana
Albergs 12
Disponible sense connexió

23 quilòmetres de senzill pelegrinatge i parada obligatòria a Atapuerca

Informació sobre l’etapa 12: Etapa d'Agés a Burgos

Perfil: Etapa d'Agés a Burgos

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 12: Etapa d'Agés a Burgos

 • 5 Casa de Peregrinos Emaús
 • 4 Albergue Divina Pastora
 • 3 Albergue Municipal de Burgos
 • 2 Taberna - Albergue municipal de Agés
 • 1 Albergue El Pajar de Agés

L’itinerari

 • Km 0. Agés (Albergs. Botiga. Bar)

Acomiadem Agés donant un últim cop d'ull a la seva arquitectura tradicional i comencem la jornada pel voral de la carretera que porta fins a Atapuerca , una illa en l'oceà del temps, com la defineixen els investigadors que treballen en els pròxims jaciments arqueològics.

 • Km 2,6. Atapuerca (Albergs. Bars. Botiga en temporada)

La carretera divideix la població en dues i actua com a carrer principal. Abans d'abandonar el poble deixem l'asfalt i ens desviem a l'esquerra per una pista pedregosa. Aquesta avança entre bosc baix i després de deixar enrereuna explotació agrícola puja sense dificultats - no així per als ciclistes - fins a una gran creu de fusta (Km 4,8).Una fletxa groga en la base del pal ens anima a seguir paral·lels a l'esgavellat filat. Un vèrtex geodèsic - a una altitud de 1077 metres - marca el començament del descens cap a la vall del riu Pic. En el fons més pròxim es descobreix una pedrera i més al fons la ciutat de Burgos. En la baixada prenem, a l'esquerra, l'encreuament que es dirigeixfins a Villalval.

 • Km 7. Villalval

Amb l'escena de l'església esfondrada sortim del poble per una carretera comarcal que ens condueix en breu a Cardeñuela Riopico, que a la primavera de 2014 ja comptava amb tres albergs de pelegrins.

 • Km 8,6. Cardeñuela Ríopico (Albergs. Bars)

Dos quilòmetres més endavant arribem a Orbaneja . En 2013 la localitat va estrenar un centre de recepció de pelegrins.

 • Km 10,6. Orbaneja Riopico (Alberg. Bar)

Continuem per la carretera i passem sobre l'AP-1. En breu, com a dos-cents metres i al costat d'uns unifamiliars, trobem una doblesenyalització. La que índica de front avança cap a Villafría i la que es desvia a l'esquerra (marcada amb pintura amb l'opció Riu) es dirigeix fins a Castañares (Km 11,6).Toca triar quin seguir. La de Villafría és més pesada, ja que arribats a aquesta localitat resten molts quilòmetres fins a la capital al peu de la N-1 i travessant un paisatge industrial i summament urbà. La de Castañares és millor alternativa. Per aquesta girem a mà esquerra per la pista de terra i caminem entre restes de runams fins a topar-nos amb latanca de l'aeroport, que estableix el seu perímetre de seguretat (Km 13,2). Pegats a la tanca, continuem fins al mateix Castañares, al peu de la N-120.

 • Km 15,3. Castañares (Bar. Botiga. Informació turística en el bar-restaurant Pelegrina-T)

Des de Castañares, la lògica i la senyalització imposen seguir fins a Burgos per l'andadero de la N-120, que passa abans per Villayuda. No obstant això existeix una alternativa molt més apetitosa que evita la tediosa entrada a la capital. Es tracta de prendre el passeig fluvial del riu Arlanzón que porta tranquil·lament fins al mateix centre de Burgos. No és històrica i els puristes del Camí no la secunden però va guanyant adeptes. S'inicia en un pont per als vianants sobre el riu burgalès. Si ens assalten els dubtes el millor és preguntar a algun veí de Castañares. Caminant a la vora del riu durant més de tres quilòmetres arribarem al costat de la platja Font del Prior (Km 18,7).El mateix passeig ens portarà en uns quaranta minuts més fins al pont de Sant Pau o pont del Cid, recognoscible per les superbes escultures medievals que adornen els seus pilars (Km 22). Creuant el pont accedim a la plaça del Cid, on es troba l'escultura eqüestre d'aquesta figura notable de la Reconquesta. Passada l'estàtua vam prendre el passeig de l'Espolón per a accedir a laplaça de la Catedral. Darrere d'aquest monument cim del gòtic, en el número 28 del carrer Fernán González, es troba l'alberg municipal.

 • Km 23. Burgos (Tots els Serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots