1. Inici ·
Camí del Nord

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 2

Etapa de Sant Sebastià-Donostia a Zarautz

km 20,3
Temps 05H 30’
Dificultat mitjana
Albergs 4
Disponible sense connexió

Vistes de somni a la platja de La Concha i Ondarreta des d'Igueldo

Informació sobre l’etapa 2: Etapa de Sant Sebastià-Donostia a Zarautz

Perfil: Etapa de Sant Sebastià-Donostia a Zarautz

Amplia el mapa

L’itinerari

  • Km 0 . Sant Sebastià / Donostia (Tots els serveis)

La segona jornada del nord, més lleugera que la inicial, arrenca en el carrer Marbil, als peus de la muntanya Igeldo . Des de l'alberg La Sirena és fàcil, es baixen 150 metres i el carrer Marbil és la primera a mà esquerra. O bé des de Sant Sebastià ens dirigim cap al passeig de la Petxina el qual prenem per continuar pel passeig Satrustegui fins el final, deixant a la nostra dreta la platja d'Ondarreta, i una vegada allí agafar a l'esquerra el carrer Igueldo, continuem per aquest carrer 150 metres i prenem a la dreta el carrer Marbil. Anem solucionant el desnivell per mitjà d'escales, pistes veïnals i una refrescant senda que mor al costat de l'aparcament, que creuem cap a l'Hotel Leku Eder .

  • Km 1,4 . Muntanya Igeldo (Hotel. Pensions)

Prosseguim pel voral de la carretera mentre gaudim d'unes immillorables vistes de el Cantàbric  i el far de Igeldo , de mitjan segle XIX. En el desviament al pàrquing Buenavista deixem la carretera i entrem en el carrer Amezti  d'Igeldo, municipi independent des de desembre de 2013. En el número 24 la parada és obligada. El pelegrí José María Soroa  comparteix en la porta de la seva casa un parell de cadires, unes ampolles d'aigua, un segell per la credencial i informació pràctica. Va xapar !  Un parell de canvis d'adreça ens situen en el carrer Camí de Marabieta ( Km 2,7 ) . Aquest ajuntament s'expandeix en forma de petites urbanitzacions i caserius i reconforta la mescla entre hortensias, fruiteres i vaqueries amb la mar de fons. El recorregut per Igeldo continua pels camins de Arritxulo  ( Km 4,3 )  i Buztintxuri .

  • Km 5,4 . Igeldo -Camí Buztintxuri (Bar-Rostidor)

Passem al costat d'un Rostidor i més endavant penetrem en una senda  abrigada propensa a embarrarse ( Km 6,6 ) . Rere un tram de calçada i algun rieró se surt a un camí obert que ascendeix pel vessant nord de Mendizorrotz . L'itinerari jacobeo el segueix durant 450 metres per després desmarcar i continuar de front per una senda boscosa. Arribem així al costat d'un caseriu i reprenem fugaçment l'asfalt ( Km 9,1 )  per superar una portilla i sortir finalment a la carretera.Passat el caseriu Munioetazar  ( Km 10,1 )equador de la etapa , vam deixar la carretera en una corba i descendim de front per una altra senda (un senyal indica 787 quilòmetres fins Santiago). Amb cura de no relliscar si ha plogut, trobem una font i baixem sense quarter fins el túnel de la A -8  ( Km 12,5 ) .Un fort repecho incomoda l'arribada a la ermita de Sant Martín de Tours , renovada en el segle XVI, i la paret en ruïnes de la casa de les seroras encarregades del seu manteniment. Tres-cents metres més avall, a mà esquerra al peu del Camí, es troba l'alberg de pelegrins de Rosa Arruti , gran hospitalera i una de les pioneres en el acolliment de pelegrins en el Camí de el Nord . Accedim al carrer Major de Orio , amb diverses edificacions interessants del segle XVI i un Centre d'Interpretació del Camí, i passem sota el balcó que comunica un habitatge amb la robusta església parroquial de Sant Nicolás de Bari . Descendim així al centre de Orio .

  • Km 14 . Orio (Tots els serveis)

Dobleguem a l'esquerra i creuem la ria pel pont en direcció a Zarautz. Voregem aquesta al peu de la N-634, altra de les companyes del nostre viatge, arribem a un encreuament on indica a la dreta cap a Txurruka i Port. Ull en aquest punt, els ciclistes seguiran cap a Txurruka i continuaran aquesta carretera, passaran per sota d'un dels sorprenents viaductes de la A-8 fins el Alberg Juvenil Txurruka ,  però els pelegrins a peu en la mateixa corba una vegada passat el desviament agafaran un camí a la dreta entre dues cases, passaran per sota de la A-8 per després ascendir cap a l'esquerra per l'àmplia pista pavimentada que puja entre vinyes de txakoli , un vi blanc típic d'aquesta zona, fins Talaimendi i el Gran Càmping Zarautz . En les instal·lacions han adaptat un espai pels pelegrins, encara que es troba en la part superior de un garatge  i diguem que és millor comprovar-lo abans de quedar. ( Km 17,4 ) A hores d'ara de l'etapa aquest últim ascens ha fet mossa i el nostre gran consol és que d'aquí al final només cal deixar portar. Descendim per la carretera amb una excel·lent panoràmica de Zarautz , el camp de golf i, al fons, Getaria i el seu ratolí. Posteriorment, un camí al costat del voral dret ens deixa a l'entrada de la localitat. Aquí es troba el Zarautz Hostel . Per arribar a el carrer Major , amb algunes pensions i hostals, cal continuar per l'avinguda de Navarra durant un quilòmetre i girar a l'esquerra en qualsevol dels carrers que fan a la part antiga.

  • Km 20,3 . Zarautz (Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots