1. Inici ·
Camí del Nord

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 7

Etapa de Lezama a Bilbao

km 11,2
Temps 02H 45’
Dificultat mitjana
Albergs 12
Disponible sense connexió

Bilbao espera el pelegrí després de superar el desnivell de 320 metres

Informació sobre l’etapa 7: Etapa de Lezama a Bilbao

Perfil: Etapa de Lezama a Bilbao

Amplia el mapa

L’itinerari

  • Km 0 . Lezama (Tots els serveis)

Anem deixant Lezama de la mateixa guisa que entrem, al costat de la BI-637. Sota els avions del pròxim aeroport de Loiu passem pels diferents barris de la localitat, com Aretxalde , on està l'església de Santa María , gòtica del segle XVI que conserva en el seu interior la mesa de l'anteiglesia on es reunien les antigues comunitats del municipi. Passem també el desviament a la torre senyorial de Lezama i rere l'humilladero barroc de el Sant Crist passem al barri La Creu . La presència pròxima de la gran urbs comença a dibuixar un paisatge on es barregen polígons, gasolineres i marquesines que ens acosten fins Zamudio . A l'altura de l'església de Sant Martín , en el barri de Arteaga l'itinerari gira 90 graus a l'esquerra. Just darrere de l'església es troba la torre de els marquesos de Malpica , on podem detenir-nos en la lectura dels panells informatius, que entre altres coses descriuen els aliments que es consumien durant l'edat mitjana.

  • Km 3 . Zamudio (Tots els serveis)

Després del gir ens acostem fins el polígon industrial Pinoa , que travessem en arracada per prendre posteriorment un camí que ens porta sobre el corredor de el Txorierri , un vial de tres carrils per sentit sobre un tram de la N-637 que envolta la parteix nord i est del Gran Bilbao ( Km 4,3 ) . Ho creuem per un pont i girem a la dreta per prendre en breu un bell camí entre caducifolis que continua l'ascens a la muntanya. Després enllaça amb una pista pavimentada que recorre el barri dispers de Sant Antolín . Passem al costat del restaurant Amairu Aretxeta on un mirador permet veure rere els prats el Parc Tecnològic de Zamudio, Derio i Erandio. El camí de Sant Jaume arriba seguidament a la carretera BI-3732 ( Km 6,7 ) .Se segueix 60 metres per l'esquerra i es creua per agafar un camí que cobreix els últims metres d'ascens sobre la calçada de els Zamudianos , un antic camí ral procedent de Bermeo. Coronem així la Muntanya Avril , també anomenat Iturritxualde (el cim real queda lleugerament per sobre del Camí, a 382 metres d'altitud). Un parc i una àrea recreativa permeten un descans visual i recuperar forces abans d'internar-nos en la ciutat.

  • Km 7,3 . Muntanya Avril (Àrea recreativa)

Rere la residència del Sagrat Cor de Jesús obtenim una altra panoràmica de Bilbao i creuem un pont per als vianants sobre la BI-631 ( Km 8,8 ) . Recorrem el barri de Begoña pels carrers Camí d'Atxeta, Grup Arabella i Zabalbide abans d'arribar a la basílica de la Verge de Begoña , obra del segle XVI sobre una antiga ermita que acull a la patrona de Bizkaia. Una rèplica de la imatge va peregrinar per tota la província en 1949 i la talla original ha passejat per Bilbao amb motiu de catàstrofes, epidèmies i actes litúrgics ( Km 10 ) .Baixem de front des de l'entrada principal pel carrer Andra Mari, senyalitzada amb taulells grocs i blaus i el dibuix de la petxina de pelegrí que trobarem en l'itinerari urbà, fins les Travessia de Mallona, on és millor evitar les escales per la calçada. Enfront del número 5 té la seu la Associació de Amics de el Camí de Santiago de Bizkaia . Les calçades de Mallona desemboquen en la concorreguda plaça Miguel d'Unamuno. Sortim de front pels carrers de la Creu i Tendiria i a un costat s'aixeca la catedral gòtica de Santiago . Les seves obres van començar en el segueixo XIV en el lloc de la vella església i es van prologar durant dos segles més.

  • Km 11,2 . Bilbao (Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots