1. Inici ·
Camí Català per Sant Joan de la Penya

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 7

Etapa de Tamarite de Llitera a Montsó

km 21,6
Temps 05H 15’
Dificultat mitjana
Albergs 0
Disponible sense connexió

En les 5 hores de ruta no hi ha poblacions intermèdies. Motxilla plena!

Informació sobre l’etapa 7: Etapa de Tamarite de Llitera a Montsó

Perfil: Etapa de Tamarite de Llitera a Montsó

Amplia el mapa

Punts d’interès de l’etapa 7: Etapa de Tamarite de Llitera a Montsó

 • 12 Santa Maria del Romeral
 • 11 Castell de Monzón
 • 10 Pont sobre les vies
 • 9 Pas sota la A-22
 • 8 Canal de Zaidín
 • 7 Bifurcació
 • 6 Encreuament amb l'A-133
 • 5 Otero
 • 4 Deixant la companyia del Canal
 • 3 Canal d'Aragó i Catalunya
 • 2 Monument a Joaquín Costa
 • 1 Ex Col·legiata de Santa Maria la Major

L’itinerari

La senyalització arrenca en el mateix alberg, al carrer Residència. Si desdejunem en Tamarite, més que recomanable una bona xocolata espessa amb uns xurros, podem reprendre l'itinerari al costat de l'administració de loteria, al carrer San Miguel. És una rúa en pujada amb unes escales en el tram final que porten al carrer Patrocini, carrer aquesta que desemboca en una placita on agafarem el camí Montsó, és el carrer que sali en oblic a la dreta. Aquesta carretera progressa fins al polígon industrial. Ho superem i al final d'aquest, primer a la dreta i de seguida a l'esquerra agafem la pista que creua el canal d'Aragó i Catalunya, infraestructura de més de 100 quilòmetres inaugurada en 1906 per Alfons XIII (Km 1,9). Res més creuar el canal continuem de front al costat d'una casa de tova per a, en la següent bifurcació que apareix en I prenem la pista de l'esquerra, sota la línia elèctrica. Tornem a passar el canal dues vegades més i després del segon encreuament seguim pegats al seu curs. Abandonem la companyia del canal 1,8 quilòmetres més endavant i sortim per una pista que neix a mà esquerra, al costat d'una passarel·la (Km 5,3).

Progressem sense pèrdua fins a superar una petita cota instal·lada a 371 metres d'altitud (Km 6,7). Encara sota els dominis de La Llitera, eixamplem la panoràmica i baixem de front entre el carrascal dispers. En breu creuem un canal de reg secundari i avancem recte per la pista, que en època de pluges es converteix en un fanguer amb nombrosos tolls. No hi ha pèrdua. Aspersors i cultius es difuminen al nostre pas i després de gairebé una hora travessem la carretera A-133, equador de la jornada que uneix Binèfar amb Sant Esteban de Llitera (Km 10,7).

Seguim de front després de l'encreuament, entrant ja a la comarca del Cinca  Mitjà, i aproximadament a quilòmetre i mig la pista es bifurca. Una caseta blanca de reg divideix els dos camins, i pintada en la caseta una fletxa groga ens anima a seguir per la dreta. Mig quilòmetre més endavant un cartell ens anuncia l'entrada a la comarca del Cinca Mitjà i prop de dos quilòmetres després ens trobem amb el canal de Zaidín, conducció derivada del canal d'Aragó i Catalunya amb 47 quilòmetres de recorregut (Km 14,5).

Seguim el seu curs uns centenars de metres i el creuem per a prosseguir per una pista a la dreta que discorre pràcticament en paral·lel a una línia d'alta tensió, deixant aquesta a la nostra esquerra. Aviat distingim amb claredat la silueta del castell d'origen àrab de Montsó, donat als templers per Ramón Berenguer IV en 1143 per la seva participació en la Reconquesta. La caminada no ens oferirà grans sorpreses, potser només els lladrucs d'alguns gossos en passar al costat d'unes cases aïllades. La pista es torna alquitranada i després de la casa batejada com El Campillo passem sota l'autovia Lleida – Huesca A-22 (Km 18,3).

Un quilòmetre més tard creuem un pont sobre les vies i continuem a la dreta fins a l'entrada de Montsó. Cal travessar l'avinguda de Lleida i prosseguir gairebé de front pel carrer Joaquín Costa, adornada amb petxines de pelegrí en el paviment. L'itinerari urbà passa al costat de la cocatedral de Santa María del Romeral, Monument Nacional des de 1994, d'origen romànic dels segles XII i XII i alterada en segles posteriors pel gòtic i el barroc. La torre de maó es va col·locar a principis del XVII. La dedicada a Joaquín Costa, montisonense i màxim representant del regeneracionisme , enllaça amb el carrer i plaça Major, on es troba l'Ajuntament. En l'actualitat la ciutat compta amb acolliment als pelegrins en la Residència d'Esportistes, al carrer Flúmen 36, veure apartat observacions. (Km 21,6).

Les dificultats

Observacions

En imatges

Què veure, què fer

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots