1. Inici ·
Camí Anglès

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Etapa 2

Etapa de Neda a Pontedeume

km 16,0
Temps 04H 00’
Dificultat mitjana
Albergs 3
Disponible sense connexió

Etapa senzilla, com l'anterior, amb només 140 metres de desnivell

Informació sobre l’etapa 2: Etapa de Neda a Pontedeume

Perfil: Etapa de Neda a Pontedeume

Amplia el mapa

L’itinerari

  • Km 0. Neda(Tots els serveis)

Plácido i bell passeig el que iniciem al costat de el alberg de pelegrins de Neda. Un tour interpretatiu sobre lloses i passarel·les de fusta que salven els Marenys del riu Belelle, un dels escassos aiguamolls que habiten la ria de Ferrol. Després de creuar un rierol del Belelle girem 90° a l'esquerra per a, després de sortir a la carretera que divideix la localitat, visitar la església barroca de Santa María. És de 1721 i custòdia el Crist de la Cadena, una talla gòtica d'estil Tudor que va arribar a Neda en 1550 a bord d'un vaixell britànic que fugia de les persecucions anglicanes.Creuant la passarel·la sobre el riu Belelle, que rememora el pas per un antic pont, accedim a el carrer El Paradís, que enllaça amb la rúa Real. De nítid traçat medieval, està flanquejada per habitatges porticats dels segles XVII i XVIII. En la part més alta ens espera la Torre del Rellotge, de 1786. Adossada a ella i a la Casa Consistorial es troben les restes de el Hospital de Pelegrins del Sancti Spiritus, fundat en 1500 per Margarita Fernández do Vilar i el seu marit. A l'altre costat de l'escala creix un teix plantat per la Confraternity of Saint James (Km 2,1).Descendim per la mateixa rúa Real i en arribar a la plaça Rectoral dobleguem 90è a l'esquerra per la rúa General Morgado. Si continuem uns metres de front podem visitar la església de Sant Nicolás, que llueix en el mateix atri un de els creuers més antics de Galícia juntament amb el de Melide. Tant en l'anvers com en el revers, la figura de Crist està representada de manera tosca i desproporcionada. La rúa General Morgado ens porta a passar sota l'AP-9, després de la qual girem a l'esquerra per a pujar a l'AC-115. La seguim per la dreta al costat del Bar Gil per a agafar en breu el camí do Murallón, que parteix al costat de la marquesina situada en el voral esquerre (Km 3,3) .Esclafim a suar per la faldilla de el Marraxón, on obtenim les millors vistes de la ria de Ferrol juntament amb els concellos de Narón i Neda. Des de l'alt descendim a la dreta pels llocs de A Silva i O Puntal de Dalt. Passat aquest últim, en lloc de baixar a la carretera, es gira a mà esquerra pel lloc de Conces. Res més passar un safareig visitamosA Fonte do Camp , el primer lloc de el Concello de Fene en el Camí Anglès. El següent rueiro serà A Casanova, després del qual creuarem la N-651 per a passar al costat de la Casa del Concello de Fene (Km 5,9).

  • Km 5,9. Fene(Tots els serveis)

Atenció! perquè uns metres després cal prendre a mà esquerra el carrer de Fraga i torçar de seguit a la dreta per el carrer de l'Alcalde Gerardo Díaz. Estem en el lloc de As Foxas, que passa el testimoni als de Chamoso i Mundín, tots dos de la parròquia fenesa de Sant Esteban de Perlío. Al costat del safareig de Mundín girem a l'esquerra i pugem, per fi, per un camí de terra abordat per un espès helechal i sota el bosc mixt de caducifolis i eucaliptus. Ascendeix fins a la N-651 però el Camí no la creua, no obstant això sí que passa sota el viaducte Romariz de la AP-9 (Km 8,2) .De Rego dona Moa seguim a l'inmediatoRomariz, llocs de la parròquia de Santiago de Barallobre. Un camí estret entre hortes i un altre més obert ens porten fins a el polígon de Vilar do Colo, entre els Concellos de Fene i Cabanas. A l'entrada podem fer una pausa en l'Àrea de Servei, que compta amb cafeteria i restaurant.

  • Km 9,2. Polígon de Vilar do Colo(Bar-Restaurant)
  • En arribar a la rotonda on es troba el restaurant Vilar do Colo cal girar a l'esquerra per a després superar una altra rotonda i passar per sota de la carretera N-651 per a de seguida pujar per unes escales a la nostra dreta, des d'aquí amb cura caminem uns cent metres pel voral de la carretera per a girar a l'esquerra i continuar paral·lels a la carretera per darrere de les cases, al cap de mig quilòmetre tornem a la carretera en el lloc d'O, Pereiro on hi ha serveis de restauració. Continuem pel voral de la carretera fins al punt quilomètric 26 on girem a la dreta per un camí de terra en baixada que a l'estona es converteix en una carretera local que passa per sota de l'autopista, al cap de mitjà quilòmetres de passar per sota de l'autopista hi ha un cartell informatiu indicant un camí alternatiu que fa 1,5 quilòmetres més que l'oficial, nosaltres continuem per l'oficial per a poc després travessar la N-651, atenció a l'encreuament perquè és molt perillós, continuem pel Camiño dones Cavidas fins a creuar la  AC-141 i en forta baixada arribem al centre de la localitat de Cabanas amb tots els serveis.
  • Km 13,2. Cabanas. (tots els serveis)
  • Una vegada en Cabanas només haurem de seguir les fletxes que ens porten per la vorera de la carretera fins a una rotonda que ens dona accés a creuar el pont de pedra sobre el va riure Eume i res més creuar entrar en Pontedeume.
  • Km 15. Pontedeume(Tots els serveis)

Les dificultats

Observacions

En imatges

Albergs

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Vols enviar alguna fotografia de "El camí de Sant Jaume"?

Si tens fotografies de "El camí de Sant Jaume" que vulguis compartir amb nosaltres, pots enviar-les i ampliar la galeria de fotografies.

Envia les teves fotografies! Mostra totes les fotografies

Fòrum: Els pelegrins opinen sobre el Camí de Sant Jaume

Veure tots