1. Inici ·

Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els albergs, el distintiu del Camí

Els albergs, el distintiu del Camí

Albergues

Només en el Camí Francès hi ha més de 260, situació que afavoreix variades possibilitats per a pernoctar i, per tant, una divisió d'etapes gairebé a la carta. Els albergs parroquials i d'ordes religiosos van ser els primers a acollir a pelegrins de manera voluntària i han de mantenir aquesta filosofia per a mantenir vives les arrels de la peregrinació.

En els albergs públics, per norma general, no està permesa la reserva i s'ocupen segons l'ordre d'arribada, liderant les prioritats els qui fan el recorregut a peu, seguit dels qui el transiten a cavall o amb bicicleta. Per a allotjar-se en ells és indispensable portar la credencial i l'estada es limita a una nit, excepte per malaltia o força major.

Els albergs privats permeten la reserva i ja és costum reservar llit amb antelació, sobretot a l'estiu i fins i tot abans de partir de casa. Amb la revitalització de la ruta jacobea, els albergs privats han sorgit com a mosques i els cal més que albergs de pelegrins semblen hostals. De les sales diàfanes repletes de lliteres de la dècada dels 90 s'ha anat passant a albergs que, a part de les lliteres, ofereixen habitacions individuals i dobles. Ja no és rar que tinguin roba de llit, rentadora i assecadora, cuina i frigorífic, vending, bar, connexió a Internet i fins a màquines que donen massatges als peus.